Porodica je stub, čvrst oslonac koji u najizazovnijim vremenima daruje toplinu, nežnost i osećaj mira. Važno je imati na umu činjenicu, kakav god nam bio dan, vraćamo se u topli dom gde nas čekaju najmiliji - oni koji uvek znaju kako da vam vrate osmeh na lice.
Neprocenjivi momenti koje provodimo sa porodicom pune nas enrgijom i lakše počinjemo, ali i završavamo dan. Roditelji danas imaju previše svakodnevnih, ali i poslovnih obaveza, a sve manje vremena za kvalitetno provedeno vreme sa porodicom. Umor i stres nas čine nervozinima, ali nam je potrebno vreme za opuštajuće momente, a oni za stolom su najbolji. Jer kada smo siti sve lakše podnosimo.
Ujutru svi žurimo, pripremamo se za posao, srpremamo decu za školu ili vrtić, pravimo doručak, užinu za školu... Imamo utisak da uvek kasnimo. U tolikoj žurbi da nešto ne zaboravimo, sve vreme smo pod tenzijom. Potrebno je da se opustimo, usporimo, shvatimo da je vremena dovoljno za malu pauzu i počastimo se doručkom koji ćemo pamtiti. Zastanimo, udahnimo i podelimo nežnost sa najdražima uživajući porodično u palačinkama sa Milka kremom.
Probajte brze i savršeno vazdušaste američke palačinke.
Sastojci:
• 3 jajeta
• 250 g brašna
• 150 ml jogurta
• 250 mleka
• 2 kašike šećera
• 1 kašičica soli
• 2 kašičice praška za pecivo
• 2 kašike rastopljenog maslaca
• Milka krem
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt, mleko, so, maslac i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite sve tako da nema grudvica, a onda ostavite smesu 10-ak minuta. Na čistom zagrejanom tiganju pecite palačnike (treba da budu manje od klasičnih). Palačinke služite dok su vruće sa Milka kremom.
Obaveze ne prestaju ni po povrtaku sa posla. Roditelje čeka spremanje ručka, pomaganje klincima oko domaćeg zadatka, pranje sudova... To nas čini napetim i samo želimo da se odmorimo, ali ne smemo da zaboravimo da su nasmejana deca znak da u porodici ima dovoljno nežnosti. Dovoljno je da posle ručka odvojimo par trenutaka i provedemo sa porodicom u opuštenom razgovoru i igranju. Torta uvek popravi raspoloženje i da nam dodatnu energiju, posebno ako se lako i brzo sprema. Čokoladni čizkejk sa nežnim Milka kremom vraća osmeh na lice.
Sastojci:
• 280 g čokoladnog keksa
• 100 g putera
• 560 g krem sira
• 60 g šećera u prahu
• 400 g Milka krema
• 1 kašičica ekstrakta vanile
• 1 kašika kakaoa
Za glazuru:
• 80 ml slatke pavlake
• 200 g Milka krema
Priprema:
U blenderu samljite keks, pa dodajte istopljeni puter i nastavite da blendirate. Sipajte u kalup i lepo utisnite. Stavite u frižider dok pravite fil. Umutite krem sir sa šećerom u prahu i dodajte Milka krem, pa nastavite da mutite. Dodajte vanilu i prosejani kakao. Opet sjedinite mikserom i sipajte preko keksa. Lepo protresite i stavite u frižider na 6 sati. Zagrejanu slatku pavlaku sipajte preko Milka krema i sjedinite. Prelijte preko fila. Ostavite kratko da se stegne i poslužite.
Posle napornog dana u kojem smo ipak uspeli da odvojimo nekoliko dragocenih trenutaka i kvalitetno ih proveli sa porodicom, vreme je da deca odu na spavanje. Obavezno ih snažno zagrlite i pružite im nežnosti, poljubaca i lepu priču za laku noć. Značiće i vama i njima, jer ćete se međusobno napuniti energijom ljubavi i nežnosti. Kada klinci odu na spavanje, zagrlite voljenu osobu i provedite neko vreme u tom nežnom zagrljaju, u tišini ili kreativnom razgovoru, praveći planove za sutra i grickajući omiljeni Milka čokoladni keks.
Sastojci:
• Milka krem
• 230 g putera
• 345 g brašna
• 1/2 kašičice soli
• 200 g smeđeg šećera
• 100 g šećera
• 2 jajeta
• 1 kašičica ekstrakta vanile
• 175 g čokolade
Priprema:
Sipajte 1-2 kašike Milka krema na pleh obložen pek papirom i stavite u zamrzivač na sat vremena. Istopite puter u šerpi i kuvajte dok ne dobije braon boju. Mešajte povremeno i pazite da ne izgori. Procedite u posudu. Pomešajte brašno i so. U puter dodajte obe vrste šećera i umutite. Zatim postepeno dodajte jaja i nastavite da mutite. Zatim dodajte ekstrakt vanile i još malo umutite. Sipajte brašno i sjedinite lagano špatulom smesu. Na kraju dodajte izmrvljenu ili iseckanu čokoladu i dobro promešajte. Stavite u frižider na pola sata. Kašikom uzimajte smesu, malo je spljoštite, u sredinu stavite smrznutu nutelu i oblikujte loptu. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 10-12 minuta.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom