Italija nudi veliki izbor jela i sastojaka. Ona je rodno mesto jedne od - ako ne i najbolje kuhinje na svetu, puna ukusa i mirisa, koji savršeno utiču na sva čula. Italijanska kuhinja je toliko ušla u naš život, da svake nedelje napravimo bar jedan njihov specijalitet. Italijanima je hrana suviše važna i zato ne pripremajte njihove specijalitete kako biste ih pojeli na brzinu. Zahvaljujući kvalitetnim namirnicama svako jelo koje naprave je neverovatno ukusno, pa je tako i sa polpetama. Reč je o italijanskim ćufticama koje se pojedu u jednom zalogaju, a koje je baš lako napraviti. Ako želite da uživate u autentičnom ukusu italijanske kuhinje, onda obavezno posetite italijanski restoran Campania.
Profesionalni kuvari smatraju da ne treba previše komplikovati kod pripreme jela, jer se tajna savršenog ukusa ogleda u jednostavnosti i pažljivom usklađivanju namirnica. U predivnom italijanskom restoranu Campania uživaćete u izvanrednim specijalitetima koji su napravljeni od kvalitetnih i originalnih namirnica koje dolaze iz Italije, a mi vam u nastavku predstavljamo recept za originalne polpete
- Sastojci:
- 250 g mlevenog junećeg mesa
- 65 g sira parmigiano reggiano
- 30 g sira mozzarella
- paradajz-pelat San Marzano
- 1 glavica crnog luka
- 1 stabljika celera
- 1 šargarepa
- so, biber
- svež bosiljak
Priprema:
Dinstati paradajz na maslinovom ulju s lukom, šargarepom i celerom na srednjoj vatri oko 45 minuta. Začiniti po ukusu, a pri kraju dodati svež bosiljak. Umesiti meso sa nasitno izrendanim parmezanom i kockicama mocarele. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni, pa prebaciti u vatrostalnu posudu, preliti paradajz-pelatom i zapeći u rerni oko 15 minuta. Odozgo narendati parmezan i ukrasiti bosiljkom.
Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom