Italija nudi veliki izbor jela i sastojaka. Ona je rodno mesto jedne od - ako ne i najbolje kuhinje na svetu, puna ukusa i mirisa, koji savršeno utiču na sva čula. Italijanska kuhinja je toliko ušla u naš život, da svake nedelje napravimo bar jedan njihov specijalitet. Italijanima je hrana suviše važna i zato ne pripremajte njihove specijalitete kako biste ih pojeli na brzinu. Zahvaljujući kvalitetnim namirnicama svako jelo koje naprave je neverovatno ukusno, pa je tako i sa polpetama. Reč je o italijanskim ćufticama koje se pojedu u jednom zalogaju, a koje je baš lako napraviti. Ako želite da uživate u autentičnom ukusu italijanske kuhinje, onda obavezno posetite italijanski restoran Campania.

Polpete
Promo 

Profesionalni kuvari smatraju da ne treba previše komplikovati kod pripreme jela, jer se tajna savršenog ukusa ogleda u jednostavnosti i pažljivom usklađivanju namirnica. U predivnom italijanskom restoranu Campania uživaćete u izvanrednim specijalitetima koji su napravljeni od kvalitetnih i originalnih namirnica koje dolaze iz Italije, a mi vam u nastavku predstavljamo recept za originalne polpete

  • Sastojci:
  • 250 g mlevenog junećeg mesa
  • 65 g sira parmigiano reggiano
  • 30 g sira mozzarella
  • paradajz-pelat San Marzano
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 stabljika celera
  • 1 šargarepa
  • so, biber
  • svež bosiljak

Priprema:
Dinstati paradajz na maslinovom ulju s lukom, šargarepom i celerom na srednjoj vatri oko 45 minuta. Začiniti po ukusu, a pri kraju dodati svež bosiljak. Umesiti meso sa nasitno izrendanim parmezanom i kockicama mocarele. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni, pa prebaciti u vatrostalnu posudu, preliti paradajz-pelatom i zapeći u rerni oko 15 minuta. Odozgo narendati parmezan i ukrasiti bosiljkom.

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

campagna mapa za web4
Promo