Ukoliko nemate dovoljno prostora u kuhinji i stalno razmišljate o tome kakav razmeštaj da napravite, kako bi vam svi neophodni aparati stali – vaš najbolji pomoćnik biće indukcijska ploča Gorenje ICR2000SP. Pored toga što zauzima minimalno prostora, tu je i niz drugih pogodnosti koje donosi sa sobom. Otkrivamo vam koje su to prednosti i zašto morate imati ovaj uređaj u svojoj kuhinji.

single_induction_hob_icr2000sp_top_down.jpg
Promo 

1. Laka prenosivost

Indukcioni rešo možete nositi svuda sa sobom, u kancelariju, studentski dom ili ukoliko idete negde za vikend. Takođe, mnogi restorani upravo njega koriste kao pomoćnu ploču za kuvanje.

2. Skraćuje vreme kuvanja

U odnosu na klasični električni, indukcioni rešo brže kuva hranu, bolje se prilagođava promenama temperature i ne zahteva mnogo vremena da se ohladi. To je zaista korisno u slučaju da morate da prokuvate vodu, da kuvate supu ili povrće, a kafu možete spremiti za svega 20 sekundi! Skraćeno vreme kuvanja takođe znači da se čuva veći procenat vitamina i hranljivih materija u hrani.

3. Smanjuje se potrošnja električne energije

Kod standardnih ringli moramo da sačekamo da se prvo zagreju, kako bi se toplota prenela na dno posude. Za razliku od njih na indukcionim pločama se putem magnetnog polja stvara struja u dnu posude koja je direktno zagreva, pa se samim tim izbegava gubitak energije usled prenosa. Rezultat toga je skraćeno vreme kuvanja, a samim tim se i štedi struja.

4. Bezbednost i sigurnost

Indukcione ploče su jedan od najbezbednijih tipova ploče za kuvanje. Većina modernijih modela može pohvaliti sa dve korisne bezbednosne funkcije - zaključavanje za decu i automatsko isključivanje kada se posuđe ukloni.

Sa visinom od samo 42 mm, jednostruki indukcioni rešo za kuvanje je izuzetno elegantan i lako prenosiv. Uz to je i veoma jednostavan za korišćenje, zahvaljujući senzorskim upravljanjem dodirom.

Pored toga, na njemu se snaga može podesiti u 10 različitih koraka od 300 do 2000 V. Ako želite da pratite precizniji recept, možete se odlučiti za podešavanja temperature u rasponu od 60 do 240°C.

single_induction_hob_icr2000sp_child_lock.jpg
Promo 

Uz pomoć Gorenje indukcijske ploče kuvanje će vam zaista ići kao od šale, a trenutno je možete kupiti po neverovatnoj akcijskoj ceni od samo 6.990 dinara!

Za više informacija posetite Gorenje sajt.