Kuvanje je jedna vrsta umetnosti, jer kombinacija sastojaka i oblika pruža neverovatne mogućnosti. Uvek možete da iskažete svoju kreativnost i napravite preukusna jela ili deserte. Danas postoji mnogo recepata koji kombinuju najrazličitije namirnice. Bitno je da koristite kvalitetne, ali i pristupačne sastojke od kojih jela postaju čista fantazija. Postoji jedna takva namirnica koja može da se pronađe u svakoj radnji, nije skupa, a svako jelo čini pravim specijalitetom. U pitanju je Moja Kravica mlečna pavlaka za kuvanje koju možete koristiti i za slana, ali i slatka jela.

Sa Moja Kravica mlečnom pavlakom za kuvanje možete da spremite razna svetska jela, ali možete da poboljšate ukus klasicima srpske kuhinje. Pavlaka za kuvanje će im dati pun ukus i kremastiju strukturu, a samim tim će ih učiniti ukusnijim. Ako još niste iskusni u kuvanju, bez brige, korišćenje mlečne pavlake za kuvanje će poboljšati svako vaše jelo.

U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najkremastiji spanać, kakav do sada niste probali, a taj fantastičan ukus dugujemo mlečnoj pavlaci za kuvanje.

Kremasti spanać
Shutterstock 

Priprema:
Na malo ulja propržite cele čenove belog luka. Zatim izvadite iz šerpe. Skuvajte spanać koji ste očistili, pa beli luk i spanać stavite u blender. Dobro izblendirajte i vratite u šerpu u kojoj ste pržili beli luk. U mlečnu pavlaku za kuvanje sipajte kukuruzno brašno i dobro promešajte, ne smeju da ostanu grudvice. Sipajte u spanać i kuvajte još 10-ak minuta, uz neprestano mešanje.

Ako volite i da isprobavate različite kuhinje pripremite i piletinu Toskana, koju mlečna pavlaka za kuvanje čini tako sočnom i ukusnom.

Piletina Toskana
Stvar Ukusa 

  • Sastojci:
  • 400 g pilećeg filea
  • so, biber, začinska paprika
  • 20 g putera
  • 1 čen belog luka
  • 40 g sušenog paradajza
  • 150 ml pilećeg bujona
  • 250 ml Moja Kravica mlečne pavlake za kuvanje
  • 1,5 kašika parmezana
  • spanać

Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i nauljite. Ispržite meso u tiganju, pa ga izvadite i u isti dodajte puter. Kada se otopi dodajte seckani beli luk i sušeni paradajz. Sipajte bujon, mlečnu pavlaku za kuvanje i dodajte opran spanać. Kada krene da ključa, i vratite meso i ostavite da se krčka još 10 minuta.