Nekada je priprema hrane bila rezervisana samo za mame i bake, a danas u kuhinji vreme provode gotovo svi. Kulinarstvo postaje sve popularnije, pa je sve više muškaraca i tinejdžera koji postaju pravi profesionalci u kuhinji. Masnu i jaku hranu danas menjaju light recepti, koje možete da spremite na mnogo načina. Moja Kravica se potrudila da u njenom asortimanu svako može da pronađe neku namirnicu po želji, a ovaj put je obradovala i one koji paze kako se hrane. Predstavljamo vam Moja Kravica pavlaku za kuvanje sa 10% mlečne masti. Sa njom možete da napravite specijalitete kojima neće odoleti ni najveći gurmani, a mi vam danas predlažemo recept za belo meso u sosu od Moja Kravica pavlake za kuvanje.
Sastojci:
- 500 g belog mesa
- 50 g Moja kravica maslaca
- 150 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 10% mlečne masti
- 3 kašike prezli
- 3 čena belog luka
- so, biber, slatka pavlaka, origano, bosiljak...
Recept za belo meso u kremastom sosu od pavlake:
Meso isecite na šnicle, pa začinite po želji (so, biber, slatka crvena paprika). Lepo premažite ili umočite u istopljeni maslac, pa poređajte u vatrostalnu posudu. U drugoj posudi pomešajte pavlaku za kuvanje, prezle, beli luk i začine po želji, a mi predlažemo da koristite origano, bosiljak. Dobijeni sos sipajte preko mesa i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Nekih 10 minuta pred kraj dodajte kolutove limuna i nastavite da pečete.
Napomena: Ako želite u sos možete da ubacite 2 kašičice senfa ili 50 g mlevenog kikirikija.
Izvor: Promo
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem