Pažljivo odabrani sastojci našli su se u novim proizvodima, koji će definitivno biti deo vaših trpeza kako tokom praznika, tako i u drugim prilikama. Kompanija Frikom unapredila je recepturu i tako predstavila Premium riblje štapiće, Paniranu ribu u hrskavoj panadi i Fish nuggets-e. A kada je reč o začinjenim mešavinama, Frikom je napravio pravu revoluciju predstavljajući tri vrste mešavina začinjenog povrća: Provansu, 4 godišnja doba i Gurman, koje ujedno predstavljaju izuzetno ukusan i savršeno izbalansiran obrok. Međutim, Frikom se nije tu zaustavio i u svoju ponudu uvrstio je i nešto što će definitivno postati omiljena slana poslastica apsolutno svima – njegovo visočanstvo Extra tanki pomfrit.

Frikom jela
Izvor: Đorđe Zlatković 

Kako bi na što bolji način dočarao ukus i laku pripremu noviteta, Frikom je na jednom mestu okupio svoje prijatelje iz sveta poznatih i napravio pravi kulinarski show, uz mnogo zabave i smeha.

Gosti su bili podeljeni u tri tima, a na čelu timova bile su dobro poznate dame Mirjana Bobić Mojsilović, Sanja Marinković i Miona Marković. Oni su imali zadatak da uz pomoć Premium ribljih štapića, Panirane ribe u hrskavoj panadi, Fish nuggets-a, kao i uz pomoć začinjenih mešavina Provanse, Grumana i 4 godišnja doba naprave specifično i originalno ukusno jelo.

Frikom
Izvor: Đorđe Zlatković 

Tim Sanje Marinković dobio je zadatak pod nazivom „Pescado al vino tinto“, italijanski specijalitet, za koji su koristili Premium riblje štapiće zapečene u rerni, uz pihtiju od Gurman začinjene mešavine. Sve to obogatili su pasiranim Frikom spanaćem i sosem od crvenog vina.

Tim Mione Marković je dobio zadatak da nam predstavi ukuse Francuske uz jelo „Battonet panada au canne“, gde su koristili paniranu ribu u hrskavoj panadi. Kao prilog iskoristili su začinjenu mešavinu 4 godišnja doba i od nje napravili pire, dok su sos napravili od kukuruza šećerca i kokosa.

Frikom
Izvor: Đorđe Zlatković 

Treći tim, tim Mirjane Bobić Mojsilović je sve prisutne goste uz jelo „Terijali Sakana“ odveo na trenutak do Japana. Oni su koristili Provansa začinjenu mešavinu i Fish nuggets-e, koje su servirali preko prženog lisnatog testa sa terijaki sosem.

Za regularnost ovog takmičenja pobrinuli su se talentovani gurmani Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, Slobodan Stefanović poznatiji kao Gastro glumac i Nina Novaković, naša food influenserka.

Iako je na kraju stručni žiri doneo odluku da je tim Mione Marković pobednik ovog takmičenja, činjenica je da su apsolutno svi gosti uživali u jednostavnoj pripremi preukusnih Frikomovih noviteta i da su se sjajno zabavili.

Kompanija Frikom već godinama različitim inovacijama opravdava poverenje konzumenata, a ovo jedinstveno takmičenje bilo je idealna prilika da još jednom pokažu jednostavnost pripreme njihovih proizvoda, savršen i izablansiran ukus i širok spektar mogućnosti serviranja.

Frikom Ivica Nikolić