Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na detinjstvo. Zimnica je oduvek bila nešto posebno, naš način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.

Pripremanje tradicionalne zimnice zahteva mnogo vremena, novca i veštine. Danas ljudi imaju sve manje vremena, ali i uslova, pa se odlučuju za kupovnu. Na policama u supermarketima možete da pronađete različite proizvode, a ako želite da budete sigurni da ste odabrali nešto i ukusno i zdravo, onda je Bakina Tajna pravi izbor. Svi proizvodi napravljeni su od najkvalitetnijeg voća i povrća, pažljivo biranog i spremanog po tradicionalnoj recepturi, bez veštačkih dodataka. Ona ima ukus koji prepoznajemo na prvu, dobro znanu četvrtastu teglu... Izdvaja se i po specifičnim etiketama koje su ručno oslikane u akvarel tehnici. U ceo proizvod je uloženo dosta truda i rada, pazilo se na svaki detalj, pa je rado biraju svi oni koji znaju da uživaju i od običnog trenutka prave onaj koji se pamti…

3708386_bakina-tajna-1_ls.jpg
Promo 

Bakina Tajna je prava hrana za dušu. Vrati nas u to bezbrižno i srećno vreme, budi osećaj zadovoljstva i ispunjenosti. To je tajna koja se deli, bilo slatka, kada komadićima voća bogati džem razmažemo po mirisnim palačinkama ili kad ajvar namažemo na topao, domaći hleb…Vrhunska zakuska je spremna za čas, uz malo mašte ili dobar recept.

Ajvar možete da koristite kao namaz, a predlažemo da ga dodate u pitu sa mesom i tako napravite jedno od najukusnijih peciva.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 500 g mlevenog mesa
  • 250 g ajvara
  • 250 g kisele pavlake
  • 1 crni luk
  • 2 jajeta
  • 350 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 150 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa ga propržite dok ne omekša. Zatim dodajte mleveno meso, posolite i pobiberite. Kada se uprži sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. U posudi sjedinite ulje i kiselu vodu. A u drugoj posudi umutite jaja, mleko, pavlaku i prašak za pecivo. U pleh koji ste nauljili stavite dve kore, jednu preko druge. Premažite ih uljem i kiselom vodom i sipajte meso. Preko stavite još dve kore. Poprskajte je uljem i kiselom vodom, pa premažite ajvarom. Opet ide kora i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Na kraj stavite dve kore koje niste nafilovali. Poprskajte uljem i kiselom, pa isecite. Prelijte smesom od pavlake i ostavite da upije 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45-50 minuta.

3708390_bakina-tajna-2_ff.jpg
Promo 

Osim ajvara u njihovoj ponudi možete da pronađete džem koji je idealan namaz za palačinke, ali i slatko bez kojeg nekada nije mogla da se zamisli domaća kuhinja. Kako je baka spoj tradicije i modernog, za vas su osmislili džem sa rakijom koji će, sigurni smo, mnoge raspametiti.

Izvor: Promo