Učesnici festivala su izlagači, koji će svojim proizvodima i uslugama promovisati značaj i ulogu razvoja vinske kulture i ugostiteljstva kao i stručnjaci koji će biti zaduženi za predavanja. Cilj manifestacije je da se građani Srbije upoznaju sa ponudom vina prestižnih proizvođača, sa vinskim turizmom u našoj zemlji i na prostorima bivše Jugoslavije i sa ishranom za kvalitetniji način života.
Na festivalu, na kome je ulaz besplatan za posetioce, biće održan niz predavanja o značaju zdrave, mediteranske ishrane i pravilnog izbora i konzumacije vina, a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta medicine i gastronomije. Posetioci će biti u prilici da uživaju u degustaciji kvalitetnih napitaka, da isprobaju sireve, pršutu, masline, najkvalitetniju čokoladu i jela koja će pripremiti neki od najuglednijih restorana u Beogradu. Eminentni beogradski restorani nadmetaće se u simultanom pravljenju mediteranskih specijaliteta.
Kao poseban deo manifestacije ističemo učešće poznatih javnih ličnosti poput Irene Blagojević, džez pevačice i flautistkinje, i Maje Volk, dramaturga, spisateljice, fado muzičara i jedne od voditeljki emisije Žene, koje će na festivalu učestvovati u muzičkom intermecu, i provesti posetioce i izlagače kroz različite žanrove i pravce mediteranske muzike. Festival će 27. novembra zatvoriti eminentni glumac Goran Sultanović sa izvedbom svog kabare šou-a Putuj Evropo. Novinari i posetioci će na kraju festivala svojim glasovima odabrati najboljeg izlagača koji će poneti vrednu nagradu.
Festival vina Mediteraneo
U prostoru paviljona „Cvijeta Zuzorić“, 26. i 27. novembra, od 12 do 22h, biće održan festival vina, gastronomije i vinskog turizma pod nazivom Mediteraneo
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus