03. decembar - Sombor - Međunarodni festival vina i hrane
Turistička organizacija Grada Sombora po treći put organizuje „Ravangrad Wine Fest“ koji će ove godine biti održan u kristalnoj sali Hotela “InterNacion“, Trg Republike 1.
III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ okupiće vinare iz Srbije i zemalja iz okruženja. Kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ na istom mestu ponudiće posetiocima i gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje.
Festival počinje u 14, i traje do 20 časova. Dobroj atmosferi, osim vina i hrane, doprineće i Tamburaški orekstar Đure Parčetića .
Ulaznica za posetioce je 250,00 dinara (uključuje staklenu vinsku čašu, degustaciju vina i hrane, pristup događajima na Festivalu i katalog Izlagača).
Turistička organizacija Sombor
+381 (0)25 434 350
+381 (0)25 434 330
http://www.visitsombor.org


09. i 10. decembar - Beograd - VIII beogradski salon vina
Glavni program Salona obuhvata degustaciju 500 vina (101 vinarska kuća, 15 zemalja), koji se odvija u salama: Kristalna dvorana i Beograd-Budva. U Kristalnoj dvorani predstaviće se ukupno 81 vinarska kuća, iz Srbije i sveta. U salama Beograd-Budva predstaviće se 20 stranih vinarskih kuća
“In Vino” 011/ 2455 986, www.invino.co.rs

10. decembar - Perućac - Festival posne hrane
U hotelu Jezero na Perućcu 10. decembra biće održano takmičenje u pripremi posnih jela "Stiški sto posne hrane". Nadmetanje je organizovanu u više kategorija: takmičenje ugostiteljskih škola, takmičenje pojedinaca i nadmetanje organizacija koje se bave ugostiteljstvom. Osnovna ideja ove manifestacije koja traje već četrnaest godina jeste da se spoje tradicija i savremeni trendovi u pripremi posnih specijaliteta a da se načinima serviranja hrana predstavi kao praznik za sva čula. I za vreme posta može se uživati u dobrom zalogaju!

10 - 11. decembar - Brograd - V Rakija Fest
V Rakija Fest, internacionalni sajam rakije i najjačih ukusa Srbije pod sloganom „Ljuto i slatko“ u organizaciji Rakia Bara i Udruženja proizvođača prirodnih voćnih rakija “Najjači ukusi Srbije”, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i podršku Turističke organizacije Beograda održaće se 10. i 11. decembra u Belexpocentru.
Ova najznačajnija manifestacija o rakijama ove godine ima cilj da kroz prezentaciju kombinovanja sa hranom, čokoladom i kafom najpoznatijem srpskom brendu dodeli karakterne osobine koje se nalaze između dve krajnosti - ljuto i slatko.
Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom i načinom proizvodnje rakije kroz degustaciju voćnih rakija oko 50 proizvođača iz Srbije i inostranstva, kao i da prisustvuju pripremanju koktela sa rakijom, kulinarskom show-u koji podrazumeva kombinovanje hrane i rakije i kombinovanje čokolade i rakije, flair bartendingu....
„Rakia bar“ 011/ 2438 876
www.rakijafest.com

10. decembar - Vršac - Praznične đakonije
Manifestacija “Praznične đakonije” u organizaciji Turističke organizacije opštine Vršac je izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija.
Kao nova manifestacija ovog tipa osmišljena je i kao izložba hrane i to baš u vreme slava i dočeka Nove godine sa ciljem upoznavanja posetilaca sa starim jelima sa našeg područja.
Manifestacija će biti održana u velikoj sali Hotela Srbija, a prijavu možete izvršiti na sajtu http://www.to.vrsac.com

17. decembar - Bački Petrovac -  Božićni bazar
Na Trgu Slobode u Bačkom Petrovcu po drugi put biće održan Božićni bazar. Ovogodišnja manifestacija će osim kulturno-umetničkog i zabavnog dela, uz kulinarske specijalitete, imati i humanitarni karakter. Organizator manifestacije je Opština Bački Petrovac.

19 - 27. decembar - Dolovo - "Dolovački sajam vina"
I ove godine će se u organizaciji Udruženje "Sveti Trifun", MZ Dolovo i JKP "Dolovi" organizovati Dolovački sajam vina.
JKP "Dolovi" 013/ 634 703

21. decembar - Beograd - "Festival slava i pravoslavlja - Slavagastro"
Cilj organizatora manifestacije je da okupi profesionalce iz sveta ugostiteljstva, da podstakne i ohrabri kulinare, restoratere i menadžere ugostiteljsko-turističkih objekata, da prihvate izazov novog vremena, da usvoje novine koje pridonose podizanju kvaliteta proizvoda, boljoj radnoj efikasnosti i profitabilnosti i da spremno dočekaju zahteve gosta u vremenu koje dolazi.
Sacen International 011/ 2472 710, 063/ 225 422

kraj decembra - Kruševac - "Rakijada"
Turistička organizacija Kruševac
+381 (0)37 445 180
+381 (0)37 445 180
+381 (0)37 440 332
http://www.turizamkrusevac.com