03. decembar - Sombor - Međunarodni festival vina i hrane
Turistička organizacija Grada Sombora po treći put organizuje „Ravangrad Wine Fest“ koji će ove godine biti održan u kristalnoj sali Hotela “InterNacion“, Trg Republike 1.
III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ okupiće vinare iz Srbije i zemalja iz okruženja. Kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ na istom mestu ponudiće posetiocima i gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje.
Festival počinje u 14, i traje do 20 časova. Dobroj atmosferi, osim vina i hrane, doprineće i Tamburaški orekstar Đure Parčetića .
Ulaznica za posetioce je 250,00 dinara (uključuje staklenu vinsku čašu, degustaciju vina i hrane, pristup događajima na Festivalu i katalog Izlagača).
Turistička organizacija Sombor
+381 (0)25 434 350
+381 (0)25 434 330
http://www.visitsombor.org
09. i 10. decembar - Beograd - VIII beogradski salon vina
Glavni program Salona obuhvata degustaciju 500 vina (101 vinarska kuća, 15 zemalja), koji se odvija u salama: Kristalna dvorana i Beograd-Budva. U Kristalnoj dvorani predstaviće se ukupno 81 vinarska kuća, iz Srbije i sveta. U salama Beograd-Budva predstaviće se 20 stranih vinarskih kuća
“In Vino” 011/ 2455 986, www.invino.co.rs
10. decembar - Perućac - Festival posne hrane
U hotelu Jezero na Perućcu 10. decembra biće održano takmičenje u pripremi posnih jela "Stiški sto posne hrane". Nadmetanje je organizovanu u više kategorija: takmičenje ugostiteljskih škola, takmičenje pojedinaca i nadmetanje organizacija koje se bave ugostiteljstvom. Osnovna ideja ove manifestacije koja traje već četrnaest godina jeste da se spoje tradicija i savremeni trendovi u pripremi posnih specijaliteta a da se načinima serviranja hrana predstavi kao praznik za sva čula. I za vreme posta može se uživati u dobrom zalogaju!
10 - 11. decembar - Brograd - V Rakija Fest
V Rakija Fest, internacionalni sajam rakije i najjačih ukusa Srbije pod sloganom „Ljuto i slatko“ u organizaciji Rakia Bara i Udruženja proizvođača prirodnih voćnih rakija “Najjači ukusi Srbije”, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i podršku Turističke organizacije Beograda održaće se 10. i 11. decembra u Belexpocentru.
Ova najznačajnija manifestacija o rakijama ove godine ima cilj da kroz prezentaciju kombinovanja sa hranom, čokoladom i kafom najpoznatijem srpskom brendu dodeli karakterne osobine koje se nalaze između dve krajnosti - ljuto i slatko.
Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom i načinom proizvodnje rakije kroz degustaciju voćnih rakija oko 50 proizvođača iz Srbije i inostranstva, kao i da prisustvuju pripremanju koktela sa rakijom, kulinarskom show-u koji podrazumeva kombinovanje hrane i rakije i kombinovanje čokolade i rakije, flair bartendingu....
„Rakia bar“ 011/ 2438 876
www.rakijafest.com
10. decembar - Vršac - Praznične đakonije
Manifestacija “Praznične đakonije” u organizaciji Turističke organizacije opštine Vršac je izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija.
Kao nova manifestacija ovog tipa osmišljena je i kao izložba hrane i to baš u vreme slava i dočeka Nove godine sa ciljem upoznavanja posetilaca sa starim jelima sa našeg područja.
Manifestacija će biti održana u velikoj sali Hotela Srbija, a prijavu možete izvršiti na sajtu http://www.to.vrsac.com
17. decembar - Bački Petrovac - Božićni bazar
Na Trgu Slobode u Bačkom Petrovcu po drugi put biće održan Božićni bazar. Ovogodišnja manifestacija će osim kulturno-umetničkog i zabavnog dela, uz kulinarske specijalitete, imati i humanitarni karakter. Organizator manifestacije je Opština Bački Petrovac.
19 - 27. decembar - Dolovo - "Dolovački sajam vina"
I ove godine će se u organizaciji Udruženje "Sveti Trifun", MZ Dolovo i JKP "Dolovi" organizovati Dolovački sajam vina.
JKP "Dolovi" 013/ 634 703
21. decembar - Beograd - "Festival slava i pravoslavlja - Slavagastro"
Cilj organizatora manifestacije je da okupi profesionalce iz sveta ugostiteljstva, da podstakne i ohrabri kulinare, restoratere i menadžere ugostiteljsko-turističkih objekata, da prihvate izazov novog vremena, da usvoje novine koje pridonose podizanju kvaliteta proizvoda, boljoj radnoj efikasnosti i profitabilnosti i da spremno dočekaju zahteve gosta u vremenu koje dolazi.
Sacen International 011/ 2472 710, 063/ 225 422
kraj decembra - Kruševac - "Rakijada"
Turistička organizacija Kruševac
+381 (0)37 445 180
+381 (0)37 445 180
+381 (0)37 440 332
http://www.turizamkrusevac.com
Još
KategorijeOstalo
Tema portala
NaslovnaNajnovijePraznici i slaveReceptiDesertiPosna jela Kuhinje sveta Trikovi i savetiZanimljivosti
© 2025 MONDO, Inc. Sva prava zadržana.
Kulinarski događaji u decembru
Festivali posne hrane, vina i rakije u decembru predstavljaju zagrevanje za božićne i novogodišnje praznike.
Objavljeno 29.11.2011. 13:13h
Balkanoterapija leči i telo i dušu: Šta je najlekovitije u našem regionu objašnjava prof. dr Staniša Stojiljković
Mlad Mesec u Biku 27. aprila donosi sudbinski preokret ovim znacima: Sudbinski dan za 4 horoskopska znaka
Majstor nam je pokazao kako sami da očistimo klimu: Sprečićete zdravstvene probleme, a evo kad da zovete pomoć
Sitnica u jednoj boji pretvara vas u magnet za novac: Važno je da je uvek imate kod sebe u bilo kom obliku
Možete li da upravljate svojim emocijama? Mesec otkriva da li vašu nežnu dušu sve pogađa ili imate kameno srce
7 neočiglednih manipulacija za sekund vas ubedi u dobre namere: Kako da pepoznate "brižnu" zloupotrebu?
Turske balon lepinje kao stvorene za doručak: Vazdušaste, ukusne i prelepe
5 najboljih marinada za meso: Samo ovako će biti mekano i sočno, punog ukusa
Lenja žena - najbrža torta bez kora i pečenja: Ne idu ni jaja, ni mleko, gotova za 10 minuta, a ukus čista desetka
Recept za prave bosanske tulumbe koji uspeva svakoj domaćici: Ukus im je kao iz najbolje poslastičarnice
6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Bakina torta je poslastica koja će impresionirati i najiskusnije kuvare, a sprema se lako: Hrskava kora i ukusan vanila krem obara s nogu
Najbrži i najukusniji ručak iz jednog tiganja: Sprema se za manje od 20 minuta
Napravite domaći sladoled od vanile za 2 minuta: Kad ga jednom probate nikada ga više nećete kupovati u prodavnici
Francuski krompir sa kuvanim jajima: Ručak koji prija baš svima, a sprema se brzo
Ambasador torta: Nema bogatije i kvalitetnije, puna je oraha i čokolade
Još iz kategorije
Da dom deluje 10x luksuznije probajte ova 3 jeftina trika: Sa njima čak i iznajmljen stan izgleda kao iz časopisa
Najbolji serumi za lice do 1.000 dinara: Uštedite novac sa ovim proizvoda koji radi bolje od dosta skupljih
Najbolja maskara za 349 dinara u drogerijama: Uvija trepavice, daje volumen i svetski je bestseler
Najluksuznije patike sezone? Sve je u ovom materijalu – i modelu koji obožavaju modne insajderke
Frizure srednje dužine su novi favorit za proleće, a ovako ležeran izgled nikada nije bio privlačniji
Sensorium Piazza: IQOS i Seletti redefinisali su digitalnu interakciju instalacijom na Milan Design Weeku
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.