Potrebe organizma za unošenje svakodnevno više puta pojedinih namirnica često nemaju svoju opravdanost u zdravstvenom pogledu.
Međutim, dugotrajna, izražena želja samo za jednom vrstom hrane može da ukaže na veoma važne činjenice u vezi sa vašim zdravljem.
Čips i slična slana hrana – prekontrolišite štitnu ili nadbubrežnu žlezdu.
Led – mogući problem je anemija.
Gazirana pića – mogući problem je nedostatak kalcijuma.
Kari – mogući problem je Parkinsonova bolest ili nedostatak cinka.
Hleb i testenine – mogući problem je depresija.
Zemlja – mogući problem je nizak nivo minerala u trudnoći ili celijakija.
Čokolada – mogući problemi su: depresija, stres, PMS.
Svako od nas može da promeni male stvari na svakodnevnom nivou i da time ostvare trajno pozitivne rezultate na zdravlje. Dođite na SENSA PROLEĆNI VIKEND i saznajte informacije o namirnicama koje će zauvek promeniti vaš način ishrane i brige o zdravlju.
Milka Raičević će biti predavač na prolećnom Sensa vikendu koji se održava u hotelu Mona, na Zlatiboru, od 11. do 13. maja 2012. godine.
Inače, Milka Raičević je nutricionista sa širokim praktičnim i teorijskim znanjem iz oblasti ishrane za zdrave i bolesne. Završila je Višu Medicinsku školu, odsek Dijetetičar-nutricionista. Trenutno je zaposlena u DZ Palilula u Preventivnom Centru i Savetovalištu za mlade, a radi i kao stručni saradnik brojnih magazina, na temu zdrave ishrane. Predsednik je udruženja Dijetetičara Srbije i Beograda.
Šta nam govori potreba za određenom hranom?
Sigurno ste se nekada u životu zapitali zašto vam je neka hrana omiljena u odnosu na drugu. Zašto vaš organizam uporno traži jednu vrstu namirnica – da li ste se zapitali kakvo je pravo značenje toga?
Još iz kategorije
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem