Potrebe organizma za unošenje svakodnevno više puta pojedinih namirnica često nemaju svoju opravdanost u zdravstvenom pogledu.

Međutim, dugotrajna, izražena želja samo za jednom vrstom hrane može da ukaže na veoma važne činjenice u vezi sa vašim zdravljem.

Čips i slična slana hrana – prekontrolišite štitnu ili nadbubrežnu žlezdu.

Led – mogući problem je anemija.

Gazirana pića – mogući problem je nedostatak kalcijuma.

Kari – mogući problem je  Parkinsonova bolest ili nedostatak cinka.

Hleb i testenine – mogući problem je depresija.

Zemlja – mogući problem je nizak nivo minerala u trudnoći ili celijakija.

Čokolada – mogući problemi su: depresija, stres, PMS.

Svako od nas može da promeni male stvari na svakodnevnom nivou i da time ostvare  trajno pozitivne rezultate na zdravlje. Dođite na SENSA PROLEĆNI VIKEND  i saznajte informacije o namirnicama koje će zauvek promeniti vaš način ishrane i brige o zdravlju.

Milka Raičević će biti predavač na prolećnom Sensa vikendu koji se održava u hotelu Mona, na Zlatiboru, od 11. do 13. maja 2012. godine.

Inače, Milka Raičević je nutricionista sa širokim praktičnim i teorijskim znanjem iz oblasti ishrane za zdrave i bolesne. Završila je Višu Medicinsku školu, odsek Dijetetičar-nutricionista. Trenutno je zaposlena u DZ Palilula u Preventivnom Centru i Savetovalištu za mlade, a radi i kao stručni saradnik brojnih magazina, na temu zdrave ishrane. Predsednik je udruženja Dijetetičara Srbije i Beograda.