Projekat "Kulinarske mrvice" Milice Mrvić nastao je kao diplomski rad na Fakultetu primenjenih umetnosti kod mentora fotografije prof. Branimira Karanovića i mentora grafike knjige prof. Jugoslava Vlahovića.
Zamišljen je kao lična interpretacija starog kuvara Milicine prabake i recepata njene bake. Originalni kuvar datira s početka dvadesetog veka i pun je recepata i raznoraznih korisnih saveta za modernu domaćicu tog vremena.
Same fotografije su najprostije rečeno ilustracije samih recepata, ali one u suštini to nisu, već su likovno-estetsko-filozofsko razmišljanje o hrani.

Nakon otvaranja izložbe, druženje će se nastaviti u cafe-clubu Velvet, Karađorđeva 15, gde će se održati prva Kišobran žurka u Čačku sa početkom od 22h, a izložba će biti otvorena do 16. oktobra 2012. godine.

"Kako bi sačuvao svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice, jedan od najvažnijih uslova jeste dobro i ukusno pripremanje hrane. Svaki čovek, pa i najjdnostavnije se hranio želi da mu obrok bude ukusno, i po mogućnosti što raznovrsnije pripremljen. Da to postigneš, a time i pokažeš volju da ugodiš svojima, težak je i važan zadatak svake domaćice. Dobra kuhinja na čast je svakoj gazdarici, a mlade žene, uz sva druga lepa svojstva treba da se usavrše i u kuvanju. Dobro kuvati ne uči se površnim razgledanjem kuvara, već treba razmišljanja, okretnosti i mnogo vežbe".(Odlomak iz uvoda Originalnog kuvara).

Milica Mrvić je rođena 1987. godine u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku primenjena grafika, atelje fotografija u klasi prof. Branimira Karanovića. Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama, kao što su 44. Majska izložba ULUPUDS-a, međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizelnih komunikacija u Zagrebu, ZGRAF, Belgrade Design Week, Mikser festival,  Noć muzeja i mnogim drugim. Jedna je od organizatora sada već tradicionalne prolećne izložbe "Medvedi- U čast proleću". Živi i radi u Beogradu.