Prženi pa još i vrući krompirići su omiljeni prilog uz meso kako deci, tako i odraslima.
Današnji dan možete proslaviti pripremom ukusnog pomfrita po receptu mladog australijskog kuvara, Morgana Hipvorta. Priprema pomfrita na njegov način je zdravija jer nema prženja u dubokom ulju.
Sastojci :
- Krompir
- Začini po želji
- Maslinovo ulje
- So
Priprema:
Krompire isecite na komade i stavite ih u šerpu s hladnom vodom i soli pa pustite da odstoje nekoliko minuta. Uključite šporet i zagrevajte lonac šerpu jedno 2 minuta, do vrenja vode. Ocedite krompire i prebacite ih u posudu za pečenje, dodajte začine, so i ulje. Pecite u rerni 25 minuta, na 200°C.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa