Cook Like a Master Chef: Umetnost pravljenja pice Tartufata

Šta je tako posebno u vezi s tartufima i kako su postali cenjeni u kuhinji i obožavani od strane gurmana, posebno onih naklonjenih italijanskim delicijama?

Promo

Krenite sa nama na još jedno kulinarsko putovanje.

Tartufi su vrsta pečuraka koja se najčešće koristi u italijanskom i drugim mediteranskim kuhinjama. Reč tartuf potiče od latinske reči tuber, što znači „ostrvok“ ili „grumen“, a ime je zasluilo zahvaljujući svom obliku. Tartufi dolaze i u crnim i u belim sortama - beli se uglavnom nalaze u Toskani i italijanskom regionu Pijemont, crne sorte su rasprostranjenije u Francuskoj.

Italijani (a ni mi danas) ne štede kada su u pitanju tartufi. Njihov intenzivan ukus i aroma predstavljaju ljubav na prvi zalogaj, a tartufata je omiljen sos koji koriste u pripremi pice, morskih plodova, sira…

U Italiji se verovalo da tartufi rastu tamo gde grom udari, a budući da su udari groma retki, tartufi se smatraju kulinarskim zlatom!
Mi ćemo danas da spremimo kulinarsko zlato picu tartufatu, punu sočnih, ukusnih sastojaka. Preporuka našeg kuvara: picu jedite prstima!