Cook Like a Master Chef: U Japanu ih zovu hiratake, mi imamo super recept!

Prvi put, ove pečurke uzgajane su tokom Prvog svetskog rata, da bi narod preživeo.

Promo

Japanci ih zovu hiratake, a mi bukovače jer rastu ispod bukve. Latinski naziv Pleurotus ostreatus preveden je kao „bočna kamenica“, a prema nezvaničnim zapisima, čak su ih i stari Rimljani zvali bukovača.

Bukovače niču sa klobucima smotanim u konveksnom obliku, ali kako sazrevaju, kape se okreću i postaju spljoštene. Zanimljivo je da su ove pečurke jedne od retkih mesoždera! Imaju moć da ubiju i pojedu bakterije i sitne crve koji se zovu nematode, što je glavni način za preživljavanje.

Božanstvene, meke, nežne i ukusne, ove pečurke, ne baš reprezentativnog izgleda, osvajaju nepca širom sveta.

Mi imamo fenomenalan recept za poslednje dane leta i uopšte nije komplikovan. Uživajte i podelite ovaj predivan ručak sa nekim koga volite jer zajedno je ukusnije!