JEDITE ZDRAVO, A UKUSNO: Najraskošnija i najukusnija jela se prave od povrća

Povrće je puno vitamina, minerala, vode, ali i vlakana koji nam pomažu da telo funkcioniše na najoptimalniji način, sa puno zdravlja i energije. Ali, mi ipak pokleknemo nezdravim slasnim zalogajima koji nas mame na svakom koraku.

Shutterstock

Najčešće to bude pomfrit, koji se prži u dosta ulja. Ali, Frikom  ima fantastično rešenje, a to je pomfrit koji može da se spremi u rerni i to bez kapi ulja, a da bude jednako ukusan i hrskav. Mada, i jela sa brokolijem, karfiolom, boranijom, graškom, spanaćem su takođe pravo bogatstvo autentičnih ukusa i aroma i ima dosta zanimljivih načina pripreme, pa ona ne moraju biti najdosadniji deo tanjira. Možda se čini da brzi ritam današnjice ne ostavlja mesta za pripremu zdravog obroka, ali nije tako jer je pojavom smrznutog povrća sve mnogo lakše i brže.

Povrće u ishrani stvara naviku da jedete raznovrsno i kvalitetno. Ima bezbroj načina za pripremu, pa tako može da bude bareno, pečeno, grilovano... Oduvek važi mišljenje da je sveže povrće ukusnije i zdravije, pa ga zato svi kupuju i konzumiraju, verujući kako je smrznuto bez hranljivih materija. Danas to nije slučaj, jer Frikom povrće zamrzavanjem ne gubi ni svoje nutritivne vrednosti ni ukus, a dosta olakšava kuvanje i što je najbolje dostupno je tokom cele godine. Ponuda je ogromna, a pored povrća nudi i mešavine. Ako vam se usred zime ili leta jede nešto čemu nije sezona, Frikom nudi rešenje, čak i za one koji se hrane organski.

Kada poželite da jedete brokoli zapečen u rerni sa pavlakom za kuvanje i sirom ili pohovani karfiol, smrznuto povrće je bolje rešenje, a unećete dovoljan broj hranljivih materija kao i kada jedete sveže. Dodatni je plus to što može odmah da se sprema i nema nikakvog čekanja da se odmrzne ili čišćenja.

Frikomove mešavine kao što je balkanska možete samo da propržite u tiganju i spreman je raskošan ručak koji možete da obogatite i šniclom. Postoje vrste povrća koje su generalno prave eksplozije zdravlja, a nisu uvek za svakoga. Frikom smrznuto povrće bogatom ponudom za svačiji ukus, potrebe i kulinarske maštarije dosta olakšava izbor, jer u svakom trenutku možete da pronađete nešto što vam odgovara.

Smrznuto povrće je vrhusnkog kvaliteta, a odlično je rešenje i za Uskrs koji se približava, jer umesto da gubite vreme na seckanje povrća, samo izaberite Frikom mešavinu za rusku salatu i sve će biti gotovo očas posla.

Frikom za vas čuva samo najbolje!

(Promo tekst)