Nekom od silnih dijeta možete postići cilj i izgubiti 10 kilograma brzo, ali tom prilikom se telo umori i izgladni. Tako izgladneli ćete posegnuti za većom količinom hrane i opet sebe dovesti u stanje pre mršavljenja.

Opšte je poznato da glad izaziva nervozu, nervoza konfliktne situacije, tako da je sigurno da će Vas dijeta učiniti nesrećnom osobom.

Ukoliko želite da izgubite 10 kilograma na duže staze, morate se pridržavati pravilne i najbolje ishrane za mršavljenje.

Pomenuli smo obroke. Najbitniji obrok je doručak. Da li ste čuli za izreku – Doručkuj kao car, ručaj kao princ, večeraj kao siromah? Držite se toga. Doručak je najbolje imati pre devet sati odnosno 15 minuta nakon ustajanja.

Ukoliko imate problem da osetite glad nakon buđenja, to će se kroz par dana srediti ukoliko krenete sa redovnim i hranljivim doručkom.Doručak mora biti bogat vlaknima i proteinima.

Preporučuje se unos između 600 i 850 kalorija. Što više želite da smršate, to unosite manje kalorija ali gledajte da ne bude ispod 600. Doručak mora biti obogaćen mlečnim proizvodima, ugljenim hidratima, masnoćom i za sam kraj bi bilo poželjno zasladiti se.

Za ručak i večeru se preporučuje da unesete oko 300 kalorija. Umesto dezerta, posegnite za sezonskim voćem. Gledajte da Vam frižider u kasnim večernjim satima ostane zatvoren. Pogubno je za telesnu težinu da legnete punog stomaka.

Pored dobre organizacije obroka, bacite se na vežbe. Idealno bi bilo da kombinujete kardio trening (trčanje, plivanje, brzo hodanje) sa vežbama snage (pilates).

U apotekama i prodavnicama zdrave hrane se mogu kupiti prirodni dodaci koji će Vaš obrok obogatiti.

Ukoliko se okrenete zdravoj i redovnoj ishrani, kao i vežbama, možete u roku od 3 meseca da skinete 10 kilograma. Poenta je da se ne odričete ukusne hrane nego da je na vreme isplanirate, a od čina jedenja napravite ritual.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: toposiguranje.rs