Pirinač dijeta je niskokalorična, sadrži složene ugljene hidrate, nemasna je i s minimalnim količinama šećera i natrijuma.

Dijeta zasnovana na pirinču predstavlja veoma strog pristup ishrani. Ograničava unos šećera, soli, masnoća i industrijski proizvedene hrane. U prvoj nedelji možete izgubiti i do 10 kilograma, ali samo ako se u potpunosti budete pridržavali uputstva. Dijeta je podeljena u tri faze, a ukoliko budete i vežbali, sigurno ćete izgubiti više kilograma, tvrde njeni autori.

Pirinač dijeta: Izgubite i do 10 kg u prvoj nedelji
Foto: Shuterstock shutterstock_549116011

Tokom tog režima ishrane oslobodićete se toksina. Takva ishrana pomoći će vam u prevenciji ili lečenju hroničnih bolesti jer ćete, bez obzira na to što ste na dijeti, na ovaj način ojačati organizam. Uz nju se preporučuju joga i meditacija kako biste smanjili stres. Sledbenici ove dijete ne jedu samo pirinač, ali dijeti čini upravo ta namirnica. Možete jesti integralne proizvode koji sadrže skrob, pasulj i slične biljke s minimalnom dozom natrijuma, voće, povrće, nemasne mlečne proizvode i nekoliko namirnica koje su izvor proteina. Ono što je najbitnije, za vreme ove dijete nijednog trenutka nećete osetiti glad, jer će vam osećaj sitosti održavati vlakna koja se nalaze u integralnim žitaricama, voću i povrću.

Prva faza:

Prvi dan: osnovni obroci od pirinča: kuvan pirinač i dve voćke za doručak, ručak i večeru.

Sledećih šest dana: pirinač na laktovegetarijanski način, što podrazumeva doručak: pola činije pirinča, voćka, nemasni mlečni proizvod.

Ručak i večera: tri porcije pirinča, tri povrća i voćka.

Druga faza: 

1. dan:

osnovni obroci od pirinča

5. i 6. dan:

pirinač na laktovegetarijanski način

7. dan:

doručak: činija pirinča, voćka ručak: 2. porcije pirinča, 3 povrća, voćka večera: 2. porcije pirinča, 2 nemasna mlečna proizvoda, 2. povrća, voćka

Treća faza: 

Ishrana je ista kao u drugoj fazi, samo što dodajete oko 200 kalorija sedmično, sve dok ne prestanete da mršavite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: kurir.rs