Postoji više razloga zbog kojih je moguće da se ugojite dok ste na radnom mestu - statičnost, loš izbor hrane, prepuštanje grickalicama...
Evo nekoliko saveta kako da i na radnom mestu održavate rutinu pravilne ishrane i održite željenu kilažu.
Ponesite salatu za ručak
Preskočite obilne obroke za vreme radnog vremena, a umesto toga ponesite od kuće salatu. Salate obično sadrže dosta vlakana i malo kalorija, pa možete pojesti i veliku porciju povrća, a da se ne odrazi negativno na vašu liniju. Napravite izbor povrća po sopstvenoj želji i ukusu, dodajte i preliv, a možete staviti i tofu ili piletinu.
Vežbe u pauzi
Odložite svoj mobilni telefon i prošetajte za vreme pauze. Ovaj način relaksacije će prijati i vašem telu, ali i duhu. Sedenje pred kompjuterom ne šteti samo vašoj liniji, već celokupnom zdravlju.
Svežim dahom zaustavite nepotrebno grickanje
Nakon svakog obroka ili šolje kafe, uzmite žvaku ili, ukoliko imate mogućnosti, operite zube. Ne samo što ćete imati bolji dah i sprečiti nastanak karijesa, već će vas svežina daha upozoriti da nije trenutak da posegnete za grickalicama.
Opredelite se za zdravu užinu
Lepo je to što vaše kolege uživaju u pripremi kolača i nude vas raznim specijalitetima za vreme pauze. Ali pokušate da odolite visokokaloričnoj užini. Zato je dobro da uvek u fioci ili frižideru imate zdrave grickalice. To može biti jogurt, voće, iseckano povrće, krekeri...
Pijuckajte vodu
Da li znate da limenka gaziranog pića sadrži 143 kalorije? Zato je bolje da svaki put kada ste žedni umesto soka popijete vodu. Neka na vašem radnom stolu uvek stoji flaša vode, kako bi vam osvežavajuće piće uvek bilo pri ruci. Ne samo da je niskokalorična, voda takođe stvara osećaj sitosti, pa ćete ređe osetiti potrebu da nešto grickate.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus