Tibetansci su poznati kao narod koji živi duže nego ostali. To je upravo zbog toga što u svojoj ishrani koriste mnoge zdrave biljke, koje imaju blagotvorno dejstvo na ceo organizam.

Tibetanski čaj za dugovečnost je u vrhu čajeva koje konzumira ovaj narod. Možete ga napraviti sami kod kuće uz pomoć đumbira, limuna, meda, paprike i anisa.

Priprema:Prokuvati 2 litra vode oko 5 minuta, a zatim ohladiti. Kada je hladno, dodati 5 grama narendanog đumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike meda, 1 prstohvat ljute papričice i 1 prstohvat anisa. Ovaj tibetanski čaj piti u gutljajima tokom celog dana ili jos bolje po 1 šolju pre svakog obroka.Napravljena količina od 2 litra čaja dovoljna je za tri osobe.

Ovaj čaj se  koristi kao zaštita od stresa i produžava životni vek.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs