Portal StvarUkusa je 17.10.2018. godine objavio tekst naslova “JAJA KAO LEK: Ako ih ovako spremite možete da sprečite mnoge bolesti”, u kojem je navedeno da konzumiranjem jaja možete da sprečite kancer, dijabetes i srčana oboljenja. Ta informacija nije bila tačna, i ovom prilikom je ispravljamo.

U našem tekstu bilo je navedeno da su jaja su bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom, pa su odličan lek protiv upalnih procesa u telu i sprečavaju štetu koju mogu da stvore slobodni radikali u rekaciji sa ćelijama u organizmu, ali to nije bilo tačno. Na portalu kallxo.com je objavljeno da ova tvrdnja nije tačna, a endokrinolog Amir Redžepi kaže da konzumiranje kuvanih jaja sa sirćetom ne može da drži nivo šećera u krvi pod kontrolom. Prema njegovim rečima dijabates je komplikovan problem za koji se zna da može da pomogne samo ako ne konzumirate šećer, kao i da ne unosite previše kalorija. Ono što može da vam pomogne su prepisani lekovi.