Sledeće namirnice dokazano deluju na poboljšanje rada i zdravlja mozga.

Povećajte unos

Tamnozelenog povrća

Zeleno povrće kao što je kelj, brokoli ili grašak dobar je izvor magnezijuma koji pomaže glavnim moždanim receptorima za memoriju.

Plave ribe

Ako barem jedanput nedeljno jedete plavu ribu (losos, skušu, haringu ili tunjevinu), možete usporiti gubitak pamćenja.

Dobrih masnoća

Nezasićene ili „dobre” masnoće iz avokada, maslinovog ulja, orašastog voća i semenki, naš mozak održavaju „pametnim”.

Smanjite količinu alkohola

On uništava moždane ćelije, pa često konzumiranje alkoholnih pića sigurno podstiče zaboravnost.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs