Sledeće namirnice dokazano deluju na poboljšanje rada i zdravlja mozga.
Povećajte unos
Tamnozelenog povrća
Zeleno povrće kao što je kelj, brokoli ili grašak dobar je izvor magnezijuma koji pomaže glavnim moždanim receptorima za memoriju.
Plave ribe
Ako barem jedanput nedeljno jedete plavu ribu (losos, skušu, haringu ili tunjevinu), možete usporiti gubitak pamćenja.
Dobrih masnoća
Nezasićene ili „dobre” masnoće iz avokada, maslinovog ulja, orašastog voća i semenki, naš mozak održavaju „pametnim”.
Smanjite količinu alkohola
On uništava moždane ćelije, pa često konzumiranje alkoholnih pića sigurno podstiče zaboravnost.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus