Konzumiranje određenih namirnica može nam pomoći kod prevencije raznih bolesti. Sledeće namirnice regulišu pošine nivo šećera u organizmu.
CIMET: Stimuliše receptore insulina i sposobnost ćelija da koriste glukozu.
SPANAĆ i slično povrće obiluje antioksidansima kao što su vitamin C, beta-karotin, polifenol i magnezijum, čije bioaktivne komponente deluju protivupalno, posebno kada je reč o ublažavanju hroničnih bolesti kao što je dijabetes.
GREJPFRUT: Hemijske supstance koje grejpfrutu, kao i drugom citrusnom voću, daju gorak ukus, imaju blagotvorno dejstvo na naše zdravlje. Antioksidans naringenin podstiče jetru na razgradnju masti i snižava nivo lipida u krvi, čime se povećava osetljivost na insulin.
BADEMI: Ublažavaju rast nivoa glukoze u krvi nakon obroka i snabdevaju organizam antioksidansima koji sprečavaju nastanak štetnog holesterola.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus