Konzumiranje određenih namirnica može nam pomoći kod prevencije raznih bolesti. Sledeće namirnice regulišu pošine nivo šećera u organizmu.
CIMET: Stimuliše receptore insulina i sposobnost ćelija da koriste glukozu.
SPANAĆ i slično povrće obiluje antioksidansima kao što su vitamin C, beta-karotin, polifenol i magnezijum, čije bioaktivne komponente deluju protivupalno, posebno kada je reč o ublažavanju hroničnih bolesti kao što je dijabetes.
GREJPFRUT: Hemijske supstance koje grejpfrutu, kao i drugom citrusnom voću, daju gorak ukus, imaju blagotvorno dejstvo na naše zdravlje. Antioksidans naringenin podstiče jetru na razgradnju masti i snižava nivo lipida u krvi, čime se povećava osetljivost na insulin.
BADEMI: Ublažavaju rast nivoa glukoze u krvi nakon obroka i snabdevaju organizam antioksidansima koji sprečavaju nastanak štetnog holesterola.
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne