Konzumiranje određenih namirnica može nam pomoći kod prevencije raznih bolesti. Sledeće namirnice regulišu pošine nivo šećera u organizmu.

CIMET: Stimuliše receptore insulina i sposobnost ćelija da koriste glukozu.

SPANAĆ i slično povrće obiluje antioksidansima kao što su vitamin C, beta-karotin, polifenol i magnezijum, čije bioaktivne komponente deluju protivupalno, posebno kada je reč o ublažavanju hroničnih bolesti kao što je dijabetes.

GREJPFRUT: Hemijske supstance koje grejpfrutu, kao i drugom citrusnom voću, daju gorak ukus, imaju blagotvorno dejstvo na naše zdravlje. Antioksidans naringenin podstiče jetru na razgradnju masti i snižava nivo lipida u krvi, čime se povećava osetljivost na insulin.

BADEMI: Ublažavaju rast nivoa glukoze u krvi nakon obroka i snabdevaju organizam antioksidansima koji sprečavaju nastanak štetnog holesterola.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs