Konzumiranje određenih namirnica može nam pomoći kod prevencije raznih bolesti. Sledeće namirnice regulišu pošine nivo šećera u organizmu.
CIMET: Stimuliše receptore insulina i sposobnost ćelija da koriste glukozu.
SPANAĆ i slično povrće obiluje antioksidansima kao što su vitamin C, beta-karotin, polifenol i magnezijum, čije bioaktivne komponente deluju protivupalno, posebno kada je reč o ublažavanju hroničnih bolesti kao što je dijabetes.
GREJPFRUT: Hemijske supstance koje grejpfrutu, kao i drugom citrusnom voću, daju gorak ukus, imaju blagotvorno dejstvo na naše zdravlje. Antioksidans naringenin podstiče jetru na razgradnju masti i snižava nivo lipida u krvi, čime se povećava osetljivost na insulin.
BADEMI: Ublažavaju rast nivoa glukoze u krvi nakon obroka i snabdevaju organizam antioksidansima koji sprečavaju nastanak štetnog holesterola.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem