Predstavljamo nekoliko predloga za vaš doručak koje možete da jedete s nogu, a opet da unesete sve potrebne hranljive sastojke.
Puter od kikirikija
Izbacite šećer i pojačajte unos proteina tako što ćete na krišku hleba namazati 2 kašike putera od kikirikija. Na to možete posuti 1 kašiku suvog grožđa, susama ili kikirikija da biste dobili još više vlakana koji svoje nutritivne vrednosti polako i postepeno dostavljaju organizmu.
Ukoliko želite, možete napraviti i domaći puter od kikirikija - Napravite domaći puter od kikirikija
Prazna krofna i čokoladno mleko
Obična, prazna krofna je mnogo bolji izbor nego kupovni mafin. Krofna na primer ima 280 kalorija, dok pogačica od kukuruznog brašna ima 510 kalorija. Vlakna možete ubaciti u jutarnji obrok dodatkom šolje badema ili sušenog voća. Umesto kafe popijte čašu čokoladnog mleka sa niskim procentom masti.
Pica na drugačiji način
Mogli biste pojesti parče pice koja vam je ostala od sinoć, ali to nije baš poželjno. Umesto toga, uzmite krišku bajatog hleba, namažite 3 kašike sirnog namaza sa niskim sadržajem masti, i na to dodajte paradajz. Preko stavite maslinovo ulje, malo soli i bibera. To možete i blago zapeći.
Pahuljice
Tanjir pahuljica bogatih vlaknima (oko 1.5 šolja) sa 200 ml mleka sa niskim sadržajem masti je skoro pa savršen doručak. Zamena za mleko može da bude limunov sok, ili jogurt od vanile, a vlakna i vitamine možete povećati dodavajući 1/4 šolje oraha ili svežeg i sušenog voća.
Kuvano jaje
Jedan od bogatijih izvora proteina je tvrdo kuvano jaje, ali ono nema dovoljno vlakana i ugljenih hidrata. Tako da vam savetujemo da ga skuvate, a zatim ga ubacite u tortilju zajedno sa slaninom ili nemasnom šunkom. Ako želite, možete dodati i krišku sira.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem