Rešite se bolova u zglobovima i kostima, uz pomoć jednostavnog prirodnog leka. Pokretljivost zglobova će biti mnogo bolja već nakon 7 dana redovne upotrebe. 
Beli luk se od pamtiveka koristi za lečenje raznih vrsta bolova i artritisa. Posebno je efikasan u ovim uslovima zbog svojih antiinflamatornih i antioksidativnih svojstava. Jedinjenje sumpora u belom luku - tiakremonon - pomaže u suzbijanju upale zglobova koja uzrokuje artritis i druge vrste bolova. Beli luk takođe stimuliše cirkulaciju krvi i poboljšava imunitet. Sadrži selen - antioksidans aktivan protiv slobodnih radikala, koji su među glavnim uzročnicima razvoja artritisa i drugih problema sa zglobovima. 
Maslinovo ulje je dobro za kosti i zglobove i štiti ih od upalnih reakcija. Smanjuje upalu i zaustavlja proces oksidacije u telu. Upravo ove reakcije doprinose razvoju bolesti kostiju i zglobova. Maslinovo ulje je takođe bogato polifenolima, od kojih je jedan oleokantal. Ovo jedinjenje deluje kao prirodno antiinflamatorno i povezano je sa pozitivnim promenama kod ljudi sa reumatoidnim artritisom.

Kada se beli luk i maslinovo ulje pomešaju, njihovo lekovito dejstvo se udvostručuje. Veoma su efikasni kod artritisa, reumatizma, osteoporoze, diskopatije.

  • Sastojci:
  • 2 glavice belog luka
  • 500 ml vode
  • 200 ml maslinovog ulja

Priprema:

Glavice belog luka neočišćene prelijte vodom i ostavite da se natapa 10 minuta. Tako ćete ga lakše očistiti kasnije. Kada očistite svaki čen gnječilicom usitnite. prelijte potom maslinovim uljem i promešajte. Prebacite sadržaj u teglu sa poklopcem i čuvajte tako 14 dana na suvom i hladnom mestu. Dva do tri puta dnevno protresite teglu. Nakon 2 nedelje procedite ovu smesu da dobijete prirodno ulje za bolne zglobove. Beli luk koji vam ostane iskoristite za pripremu jela.
Korišćenje: Svako veče pre spavanja namažite zglobove ovilm uljem i zavijte u providnu foliju. Preko folije stavite neku tkaninu ili zavoj kako ne bi spala. Ujutru uklonite oblogu i operite toplom vodom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE