NIKAKO NE BACAJTE PETELJKE OD JAGODA: Napravite čaj koji je spas za organizam, a posebno je dobar za dijabetičare

Evo kako da napravite čaj od peteljki jagoda koji ima blagotvorno dejstvo na organizam.

Shuttersotck

Kada peru jagode, prvo što većina ljudi uradi je da skinu peteljke i bace ih, jer mislile da nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Verovali ili ne, one se takođe konzumiraju. Listići jagode su odlični za nervni sistem, jačaju ga i usporavaju demenciju i starenje mozga.

Čaj od peteljki jagoda je odličan za dijabetičare, osim što reguliše nivo šećera u krvi, one su pune vitamina C.

Za šta je sve dobar ovaj čaj?

Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i deluju protiv stresa, smanjuju umor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi i koriste se za poboljšanje stanja bubrega.

Blagotvorne su pri oporavku od bolesti, jačaju imunitet, prevencija su kod bolesti želuca, pomažu u lečenju artritisa, reume, anemije, olakšavaju tegobe, blagotvorno deluju na povećan holesterol i povišen krvni pritisak.

Osim toga, jagode ubrzavaju metabolizam i usporavaju starenje. Priprema čaja je veoma jednostavna, a evo na koji način se pravi.

Kašiku opranih i iseckanih peteljki stavite u 300 ml proključale vode i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga procedite i ostavite da se prohladi. Preporučuje se da pijete 2-3 puta dnevno po jednu šolju..

Izvor: Stvar ukusa