Čizkejk je mnogim ljudima omiljena poslastica.
Priprema se vrlo lako i brzo, bez pečenja i u bezbroj različitih varijanti. Ukoliko ste ljubitelj hrskave čokolade i Nutele, ova verzija će vas oduševiti.
Za podlogu:
- 300 grama keksa
- 100 g maslaca
Za krem:
- 450 g krem sira (Philadelphia)
- 350 ml slatke pavlake
- 2 krem fixa
- 100 g čokolade (tamna ili mlečna)
- 150 g šećera u prahu
- 1 želatin fix
- 6 kinder bueno čokoladica
PRIPREMA:
Za podlogu pomešati mleveni keks sa otopljenim puterom. Dobijenom masom prekriti dno kalupa za torte. Dobro prstima nagnječite keks, kako bi podloga bila kompaktna.
Za krem pomešajte sir sa 75 grama šećera. Posebno umutite slatku pavlaku sa krem fixom i preostalih 75g šećera.
Čokoladu otopiti. Kinder bueno naseckajte. Pomešajte sir i pavlaku i u smesu dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjedinite.
U ovaj krem možete dodati želatin kako bi bio čvršći.
Kremom ispunite kalup za torte preko podloge. Stavite čizkejk u zamrzivač da se dobro ohladi. Na kraju tortu dodatno ukrasiti čokoladom i svežim voćem.
Izvor: Zenskimagazin
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem