Čizkejk je mnogim ljudima omiljena poslastica.
Priprema se vrlo lako i brzo, bez pečenja i u bezbroj različitih varijanti. Ukoliko ste ljubitelj hrskave čokolade i Nutele, ova verzija će vas oduševiti.
Za podlogu:
- 300 grama keksa
- 100 g maslaca
Za krem:
- 450 g krem sira (Philadelphia)
- 350 ml slatke pavlake
- 2 krem fixa
- 100 g čokolade (tamna ili mlečna)
- 150 g šećera u prahu
- 1 želatin fix
- 6 kinder bueno čokoladica
PRIPREMA:
Za podlogu pomešati mleveni keks sa otopljenim puterom. Dobijenom masom prekriti dno kalupa za torte. Dobro prstima nagnječite keks, kako bi podloga bila kompaktna.
Za krem pomešajte sir sa 75 grama šećera. Posebno umutite slatku pavlaku sa krem fixom i preostalih 75g šećera.
Čokoladu otopiti. Kinder bueno naseckajte. Pomešajte sir i pavlaku i u smesu dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjedinite.
U ovaj krem možete dodati želatin kako bi bio čvršći.
Kremom ispunite kalup za torte preko podloge. Stavite čizkejk u zamrzivač da se dobro ohladi. Na kraju tortu dodatno ukrasiti čokoladom i svežim voćem.
Izvor: Zenskimagazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus