Ukus ove torte osvaja već na prvi zalogaj!
Potrebno je:
- 5 jaja
- 11 kašika šećera
- 11 kašika brašna
- 4 kašike kakaa
- 3 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 l mleka
- 100 g čokolade
- 100 g margarina
- 300 g šlaga ili slatke pavlake
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Dok se rerna greje, penasto umutiti belanca sa 5 kašika šećera. Dodati žumanca i ulje, pa na lagano umutiti. Potom dodati 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo. Sve lagano izmešati varjačom.
Pleh obložiti papirom za pečenje i staviti da se peče na 180 stepeni.
U drugu posudu izmešati 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri i u to zakuvati razmućeno bašno. Mešati dok ne počne da se zgušnjava.
Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu, a zatim mešati dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi.
Kad se kora ohladi iseći je vodoravno tako da se dobiju tri tanke kore. Korice poprskati sa malo mleka.
Margarin ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi pa ga penasto umutite mikserom. Zatim to dodajte u ohlađen fil.
U drugu posudu umutiti šlag i možete malo šlaga staviti u fil ukoliko vam je gušći nego što treba. Izmutiti.
Redosled ređanja:
Kora, preko kore fil, pa šlag, opet kora, fil, pa šlag. Tako i treću koru. Nakon toga tortu ukrasite šlagom, voćem i čokoladom po želji.
Torta treba dobro da se ohladi i stegne pre služenja, pa je najbolje napraviti je dan ranije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus