Doručak u krevetu je danas čist luksuz. Ali luksuz koji sebi možemo da priuštimo bar nedeljom. Pomislite samo na miris puterastog hleba i sveže skuvane kafe kako vam golicaju čulo mirisa dok se lagano razbuđujete…
Slatke prženice ili French toast su savršen način da započnete dan i zadovoljite svoje hedonistično čulo. Fino puteraste i mekane, potrebno je samo malo sezonskog voće da postanu doručak kakav se pamti. Mogu se spremati sa kajsijama i borovnicama, a kao zamena mogu da posluže i breskve, sveže maline ili kruške ili jabuke sa začinima… A možete da iskoristite omiljeni džem od omiljenog voća.
Sastojci:
- 7-8 kajsija
- 1 kašika smeđeg šećera
- 50 g putera
- 8 kriški tost hleba
- 3 jaja
- 80 ml mleka
- 1 kašika smeđeg šećera
- ulje, puter
Po želji:
- krupno mleveni bademi, za posipanje
- sveže borovnice
- med
Priprema:
U tiganj sipajte malo ulja i stavite puter, upalite ringlu na srednju temperature da se puter otopi. Kajsije isecite na kriške, pa ih ubacite u zagrejani puter, pospite sa šećerom i sokom od limuna pa sotirajte oko 3-4 minuta ili dok ne omekšaju, ali pazite da se ne raspadnu. Ostavite sa strane.
Viljuškom umutite jaja, mleko i šećer. U tiganju zagrejte ulje sa komadićem putera. Tost hleb isecite po dijagonali kako bi dobili trouglove. Svaki trougao umočite u smesu sa jajima pa pržite na srednjoj vatri dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Ulje i puter dodajte u tiganj po potrebi. Prženice vadite na tacnu sa ubrusom da se ocede od viška masnoće.
Služite ih tople uz kajsije, sveže borovnice, mlevene bademe i med.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno