Napravite kilač koji će vaši ukućani obožavati.
Potrebno je:
- 2 lista oblande
- 8 krem bananina
Fil:
- 500 g šećera
- 200 ml vode
- 250 g maragarina
- 100 g čokolade
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
U posudi rastopiti šećer i vodu, pa kad to proključa dodajte margarin isečen na kockice i izlomljenu čokoladu. Sve lepo izmešati i sačekati da se rastopi.
Izmaknite sa šporeta i dodajte mleveni keks i mlevene orahe pa ostaviti da se hladi.
Uzeti oblande i na hrapavu stranu namazati pripremljenu smesu. Preko naređati krem bananice, pritisnuti ih malo pa odozgo dodati drugi deo smese. Prekriti drugom oblandom, hrapava strana treba da bude na dole.
Odozgo možete ukrasiti čokoladom ili ostaviti tako... Sve je stvar ukusa.
Pritisnite nekim teškim predmetom oblandu da bi se lepo zalepila i sjedinila i stavite da se hladi u frižider.
Iseći na štanglice i služiti. Prijatno!
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus