NEOBIČNA POSLASTICA: Lenja pita sa višnjama
Savršena poslastica nakon ukusnog porodičnog ručka.
Potrebno je:
2 jaja
200 g šećera
2 dl ulja
1 pavlaka
440 g brašna
1 prašak za pecivo
Nadev:
500 g višanja
5 supenih kašika šećera
3 supene kašike griza
Priprema:
Lenja pita sa višnjama se priprema na sledeći način: stavite u vanglicu dva jajeta, šolju od 2 dl šećera (220g), šolju ulja, jednu pavlaku, jedan prašak za pecivo i dve šolje brašna (400g). Dobro umutite testo žicom za mućenje, da nema grudvica.
Podmažite manju tepsiju, naspite polovinu testa za lenju pitu sa višnjama i zapecite ga u rerni na 200 stepeni. Kad se testo zapeče stavite nadev od višanja i prelite celu pitu preostalim testom. Poravnajte testo i vratite lenju pitu u rernu da se ispeče do kraja.
Za nadev od višanja, višnje operite, očistite višnje od koštica, pospite ih šećerom i grizom. Dobro promešajte da se šećer rastopi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: erecepti.com