Savršena poslastica nakon ukusnog porodičnog ručka.

Potrebno je:

2 jaja

200 g šećera

2 dl ulja

1 pavlaka

440 g brašna

1 prašak za pecivo

Nadev:

500 g višanja

5 supenih kašika šećera

3 supene kašike griza

Priprema:

Lenja pita sa višnjama se priprema na sledeći način: stavite u vanglicu dva jajeta, šolju od 2 dl šećera (220g), šolju ulja, jednu pavlaku, jedan prašak za pecivo i dve šolje brašna (400g). Dobro umutite testo žicom za mućenje, da nema grudvica.

Podmažite manju tepsiju, naspite polovinu testa za lenju pitu sa višnjama i zapecite ga u rerni na 200 stepeni. Kad se testo zapeče stavite nadev od višanja i prelite celu pitu preostalim testom. Poravnajte testo i vratite lenju pitu u rernu da se ispeče do kraja.

Za nadev od višanja, višnje operite, očistite višnje od koštica, pospite ih šećerom i grizom. Dobro promešajte da se šećer rastopi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: erecepti.com