Savršena poslastica nakon ukusnog porodičnog ručka.
Potrebno je:
2 jaja
200 g šećera
2 dl ulja
1 pavlaka
440 g brašna
1 prašak za pecivo
Nadev:
500 g višanja
5 supenih kašika šećera
3 supene kašike griza
Priprema:
Lenja pita sa višnjama se priprema na sledeći način: stavite u vanglicu dva jajeta, šolju od 2 dl šećera (220g), šolju ulja, jednu pavlaku, jedan prašak za pecivo i dve šolje brašna (400g). Dobro umutite testo žicom za mućenje, da nema grudvica.
Podmažite manju tepsiju, naspite polovinu testa za lenju pitu sa višnjama i zapecite ga u rerni na 200 stepeni. Kad se testo zapeče stavite nadev od višanja i prelite celu pitu preostalim testom. Poravnajte testo i vratite lenju pitu u rernu da se ispeče do kraja.
Za nadev od višanja, višnje operite, očistite višnje od koštica, pospite ih šećerom i grizom. Dobro promešajte da se šećer rastopi.
Izvor: erecepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus