Ovi medenjaci se tope u ustima i nestaju sa stola za tili čas.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 250 ml ulja
  • 1 supena kašika sode bikarbone
  • 150 grama meda
  • 1 kašika začina za medenjake
  • 800 g brašna

Beli preliv (glazura):

  • 1 belance
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kasika limunovog soka

Priprema:

Umutiti 3 jaja, 250 ml ulja, 1 supenu kašiku sode bikarbone, 150 grama meda, 1 kašiku začina za medenjake, pa dodati 800 g brašna. Sve fino umesiti, razviti na 1,5 cm debljine, pa manjom čašom vaditi krugove. Peci 15 min na 180 stepeni. Ohladiti i premazati sa belom glazurom, pa staviti u rernu na 100 stepeni dok se glazuru ne osuši.

Preliv – glazura: 1 belance čvrsto umutiti, pa mu dodati 200 g šećera u prahu, još malo mutiti, pa dodati i 1 kašiku limunovog soka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: tortekolaci.com