Pravi ukus torte uz malo truda.

Sastojci:

175 g tamne čokolade

7 jaja

140 g maslaca

Priprema:

Zagrejte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umešajte na kocke narezan maslac. Mešajte dok se ne rastopi. Penasto umutite žumanca i dodajte ih lagano mešajući u ohlađenu smesu.

U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smesu. Mešajte lagano dok ne postane kompaktna. Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite je da se ohladi pa ukrasite bobičastim voćem po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: miss7zdrava.24sata.hr