Keks torta je uvek dobar izbor kada želite sjajan slatkiš, a ne želite da pečete kore.

Potrebni sastojci:

  • 60 g instant pudinga od vanile
  • 200 ml mleka
  • 300 g umućenog šlaga
  • Integralni keks
  • 125 gr putera
  • 100 g čokoladnih kapljica
  • 50 ml mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Čokoladne kapljice i mrvljeni keks za ukras

Priprema:

U posudu umutite puding od vanile sa 200 ml mleka. Zatim u to dodati umućeni šlag i špatulom izmešati. Potom u posudu u koju ćete filovati tortu, najbolje pravougaoni pleh, obložiti streč folijom, pa na dno poređati integralni keks, najbolje pravougaonog oblika. Potom na njega staviti nekoliko kašika miksa koji ste napravili od pudinga i šlaga. Sve lepo razmazati. Postupak ponoviti još 3 puta. Završiti keksom. Umotati u foliju i staviti u frižider bar 3 sata.

U šerpi istopiti puter, čokoladne kapljice, mleko i ekstrat vanile.  Kolač izvadite iz frižidera i odvojte foliju. Nakon toga preko gornjeg sloja stavite ovu otopljenu masu i pospite sa još malo kapljica čokolade. Ponovo vratiti u frižider da se ohladi bar 1 sat. Uživajte u kremastom ukusu ove preukusne torte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: noizz.rs