Keks torta je uvek dobar izbor kada želite sjajan slatkiš, a ne želite da pečete kore.
Potrebni sastojci:
- 60 g instant pudinga od vanile
- 200 ml mleka
- 300 g umućenog šlaga
- Integralni keks
- 125 gr putera
- 100 g čokoladnih kapljica
- 50 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Čokoladne kapljice i mrvljeni keks za ukras
Priprema:
U posudu umutite puding od vanile sa 200 ml mleka. Zatim u to dodati umućeni šlag i špatulom izmešati. Potom u posudu u koju ćete filovati tortu, najbolje pravougaoni pleh, obložiti streč folijom, pa na dno poređati integralni keks, najbolje pravougaonog oblika. Potom na njega staviti nekoliko kašika miksa koji ste napravili od pudinga i šlaga. Sve lepo razmazati. Postupak ponoviti još 3 puta. Završiti keksom. Umotati u foliju i staviti u frižider bar 3 sata.
U šerpi istopiti puter, čokoladne kapljice, mleko i ekstrat vanile. Kolač izvadite iz frižidera i odvojte foliju. Nakon toga preko gornjeg sloja stavite ovu otopljenu masu i pospite sa još malo kapljica čokolade. Ponovo vratiti u frižider da se ohladi bar 1 sat. Uživajte u kremastom ukusu ove preukusne torte.
Izvor: noizz.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus