Brza poslastica koja može i sladoled da menja.
Sastojci:
kalup 10 sa 28 cm
kupovni biskvit ili koristite piškote
300g crne čokolade za kuvanje
500g maskarpone sira (ili bilo koji neslan kremasti sir)
200 ml slatke pavlake
čokoladne mrvice ko zeli
Za krem koji ide na tortu odvojite od maskarponea tri kašike i od umućene slatke pavlake četiri kašike.
Priprema:
U kalup stavite pek papir. Namočite piškote u mleko ili vodu i poređajte jedan sloj u kalup. Čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na pari kako vam je lakše. Slatku pavlaku umutiti čvrsto sa mikserom, zatim maskarpone izručiti u drugu posudu i malo ga razmutiti žicom. U maskarpone dodati pola otopljene čokolade, pa opet razmutiti žicom, pa drugu polovinu i ponoviti postupak. U tu smesu dodajemo umućeni šlag. Prvo pola pa sjedinimo, zatim drugu polovinu. Gotovu smesu staviti preko piškota i poravnati.
Za krem sjedinite slatku pavlaku i maskarpone. Ukrasite kolač po vašoj želji kremom i pospite čokoladne mrvice.
Kolač ostavite 4 sata u frižideru, ali najbolje je preko noći.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus