Brza poslastica koja može i sladoled da menja.

Sastojci:

kalup 10 sa 28 cm

kupovni biskvit ili koristite piškote

300g crne čokolade za kuvanje

500g maskarpone sira (ili bilo koji neslan kremasti sir)

200 ml slatke pavlake

čokoladne mrvice ko zeli

Za krem koji ide na tortu odvojite od maskarponea tri kašike i od umućene slatke pavlake četiri kašike.

Priprema:

U kalup stavite pek papir. Namočite piškote u mleko ili vodu i poređajte jedan sloj u kalup. Čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na pari kako vam je lakše. Slatku pavlaku umutiti čvrsto sa mikserom, zatim maskarpone izručiti u drugu posudu i malo ga razmutiti žicom. U maskarpone dodati pola otopljene čokolade, pa opet razmutiti žicom, pa drugu polovinu i ponoviti postupak. U tu smesu dodajemo umućeni šlag. Prvo pola pa sjedinimo, zatim drugu polovinu. Gotovu smesu staviti preko piškota i poravnati.

Za krem sjedinite slatku pavlaku i maskarpone. Ukrasite kolač po vašoj želji kremom i pospite čokoladne mrvice.

Kolač ostavite 4 sata u frižideru, ali najbolje je preko noći.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:youtube/brigitahusic