Obrok nije obrok ako se ne kruniše desertom. Ovo pravilo važi u skoro svim zemljama sveta, a jedino što ih razlikuje je to kakav će desert biti ukusa ili oblika. Neko preferira voćne, drugi se pak priklanjaju čokoladnim ukusima. Mnogi vole deserte od testa, dok se ostali oduševljavaju desertima u čaši.

Sigurni smo da će vam se poslastice iz španske kuhinje svideti jer su osvežavajuće i lake za pripremu.

Tarta de Santjago (torta sa bademima)

Drugačije nazvana torta Svetog Džejmsa, ima dugu istoriju. Nastala je u srednjem veku u Galiciji, pokrajini u severozapadnom delu Španije. Pravi se od badema, jaja i šećera uz neizostavnu koru limuna, slatkog vina ili brendija. Prepoznatljiva je po krstu Svetog Džejmsa.

https://www.stvarukusa.rs/deserti/torta-sa-bademima-jednostavan-i-ukusan-desert/

Flan

Jedan od najukusnijih poslastica svakako je flan.  Ovaj desert je napravljen od kondenzovanog mleka koji osigurava bogat ukus. Vrlo je osvežavajući i lako ga je napraviti kod kuće.

https://www.stvarukusa.rs/deserti/najpoznatiji-spanski-desert-flan/

Ćurosi

Za ćurose se može reći da su najverovatnije najpoznatiji španski slatkiš širom sveta. To je tanko, duguljasto testo, prženo na ulju, koje Španci obično jedu za doručak. Izgledaju kao izdužene tulumbe. Bazična varijanta se dobija kada se posle prženja pospu šećerom dok beskonačni gastronomski užitak nastaje kada se, po običaju, umaču u toplu čokoladu. Mogu se jesti i uz kafu.

https://www.stvarukusa.rs/deserti/domaci-curosi-spanski-slatkis-posluzen-kao-dorucak-recept/

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs / cokolade.rs