Lisnato testo u kombinaciji sa pudingom i voćem je idealna poslastica.

Sastojci:

  • 2 kore lisnatog testa
  • 450-500 g šumskog voća (smrznutog ili svežeg)
  • malo keksa ili prezli
  • 250 g šećera
  • puding od vanile (ili drugi po izboru)
  • 2 vanilin-šećera
  • kora limuna
  • cimet

Postupak:

1. Odmrznuto šumsko voće pomešajte sa 2 dl vode, 250 g šećera i vanillin-šećerom, pa stavite da prokuva.

2. Kad se šećer istopi, voće izvadite, a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan s nekoliko kašika vode. Ohladite, pa pola smese stavite na razvaljanu koru lisnatog testa. Pospite usitnjenim keksom (ili prezlama), prekrijte polovinom šumskog voća, po želji pospite s malo cimeta, korom limuna i vanillin-šećerom. Umotajte, stavite u tepsiju na papir za pečenje.

3. Ponovite postupak s drugom korom. Pre pečenja po štrudli pobacajte listiće maslaca. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Dok je štrudla još topla, pospite je šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs