Lisnato testo u kombinaciji sa pudingom i voćem je idealna poslastica.
Sastojci:
- 2 kore lisnatog testa
- 450-500 g šumskog voća (smrznutog ili svežeg)
- malo keksa ili prezli
- 250 g šećera
- puding od vanile (ili drugi po izboru)
- 2 vanilin-šećera
- kora limuna
- cimet
Postupak:
1. Odmrznuto šumsko voće pomešajte sa 2 dl vode, 250 g šećera i vanillin-šećerom, pa stavite da prokuva.
2. Kad se šećer istopi, voće izvadite, a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan s nekoliko kašika vode. Ohladite, pa pola smese stavite na razvaljanu koru lisnatog testa. Pospite usitnjenim keksom (ili prezlama), prekrijte polovinom šumskog voća, po želji pospite s malo cimeta, korom limuna i vanillin-šećerom. Umotajte, stavite u tepsiju na papir za pečenje.
3. Ponovite postupak s drugom korom. Pre pečenja po štrudli pobacajte listiće maslaca. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Dok je štrudla još topla, pospite je šećerom u prahu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem