Za ovu pitu vam nije potrebno brašno, ali se koristi pirinač sa mlekom kao zamena.

Sutlijaš će da učini vašu pitu od jabuka nezaboravnom.

Sastojci:

  • 180 g pirinča
  • 700 ml mleka
  • 120 g šećera + 2 kašike
  • 50 g krompirovog skroba
  • 4 žumanceta + 4 belanceta
  • 16 g praška za pecivo
  • 80 g putera
  • 3 jabuke
  • 1 rendana korica limuna
  • cimet
  • šećer u prahu

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, dodajte 2 kašike šećera i ostavite da proključa. Zatim sipajte pirinač i kuvajte 20 minuta.

U pirinač dodajte rendanu koricu limuna. Promešajte lepo. U posudi pomešajte puter na sobnoj temperaturi i 120 g šećera, pa dobro sjedinite. Toj smesi dodajte žumanca, jedno po jedno, i mešajte sve vreme.

Dodajte pirinač u smesu sa puterom, pa sipajte krompirov skrob i prašak za pecivo. Promešajte. Dodajte cimet i jabuke koje ste očistili i iseckali.

Umutite belanca u čvrst sne, pa dodajte u jabuke i pirinač. Kalup veličine 24-26 cm obložite pek papirom, pa sipajte smesu.

Pecite na 180°C nekih 55 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs