Za ovu pitu vam nije potrebno brašno, ali se koristi pirinač sa mlekom kao zamena.
Sutlijaš će da učini vašu pitu od jabuka nezaboravnom.
Sastojci:
- 180 g pirinča
- 700 ml mleka
- 120 g šećera + 2 kašike
- 50 g krompirovog skroba
- 4 žumanceta + 4 belanceta
- 16 g praška za pecivo
- 80 g putera
- 3 jabuke
- 1 rendana korica limuna
- cimet
- šećer u prahu
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, dodajte 2 kašike šećera i ostavite da proključa. Zatim sipajte pirinač i kuvajte 20 minuta.
U pirinač dodajte rendanu koricu limuna. Promešajte lepo. U posudi pomešajte puter na sobnoj temperaturi i 120 g šećera, pa dobro sjedinite. Toj smesi dodajte žumanca, jedno po jedno, i mešajte sve vreme.
Dodajte pirinač u smesu sa puterom, pa sipajte krompirov skrob i prašak za pecivo. Promešajte. Dodajte cimet i jabuke koje ste očistili i iseckali.
Umutite belanca u čvrst sne, pa dodajte u jabuke i pirinač. Kalup veličine 24-26 cm obložite pek papirom, pa sipajte smesu.
Pecite na 180°C nekih 55 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus