SOČNA PITA SA JABUKAMA BEZ BRAŠNA: Ukusan desert za svaku priliku sa jednim zanimljivim sastojkom
Za ovu pitu vam nije potrebno brašno, ali se koristi pirinač sa mlekom kao zamena.
Sutlijaš će da učini vašu pitu od jabuka nezaboravnom.
Sastojci:
- 180 g pirinča
- 700 ml mleka
- 120 g šećera + 2 kašike
- 50 g krompirovog skroba
- 4 žumanceta + 4 belanceta
- 16 g praška za pecivo
- 80 g putera
- 3 jabuke
- 1 rendana korica limuna
- cimet
- šećer u prahu
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, dodajte 2 kašike šećera i ostavite da proključa. Zatim sipajte pirinač i kuvajte 20 minuta.
U pirinač dodajte rendanu koricu limuna. Promešajte lepo. U posudi pomešajte puter na sobnoj temperaturi i 120 g šećera, pa dobro sjedinite. Toj smesi dodajte žumanca, jedno po jedno, i mešajte sve vreme.
Dodajte pirinač u smesu sa puterom, pa sipajte krompirov skrob i prašak za pecivo. Promešajte. Dodajte cimet i jabuke koje ste očistili i iseckali.
Umutite belanca u čvrst sne, pa dodajte u jabuke i pirinač. Kalup veličine 24-26 cm obložite pek papirom, pa sipajte smesu.
Pecite na 180°C nekih 55 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs