Dekorativni kolači koji svojim izgledom krase svaku prazničnu trpezu.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 75 g šećera
- 150 g putera
- 80 g mlevenog badema
- 1 jaje
- malo soli
- 50 g džema od kajsija
- 1 kašičica ruma
Priprema:
1. Pomešati brašno, šećer, puter, mleveni badem, jaje i malo soli i umesiti testo. Uviti ga u foliju i hladiti u frižideru 60 minuta.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Razviti testo na radnoj površini s brašnom da bude debelo 4-5 mm, pa izvaditi modlicom 60 reckavih kružića (može i neki drugi oblik). Na polovini izvaditi malom modlom zvezdice
3. Poređati na peki papir i peći 12 minuta, pa izvaditi na rešetku da se kolačići prohlade.
2. Spajati džemom po dva kolačića (puni i šuplji) i posuti šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus