Blago kiseli kolač lagane teksture sa bogatim ukusom pomorandže će vam se definitivno dopasti. Svima uspeva, a potrebna su vam 3 osnovna sastojka i 2 za dekoraciju kolača.

Sastojci:

  • 800 ml soka od pomorandže
  • 70 g šećera
  • 65 g kukuruznog skroba
  • 50 g kokosovih pahuljica
  • 5 pistaća (za dekoraciju)

Priprema:

U šerpu sipajte sok od pomerandže, šećer i skrob. Promešajte, pa kuvajte na srednjoj vatri uz konstantno mešanje dok ne provri. Kad provri kuvajte još 2 minuta i sklonite sa šporeta.

Uzmite 3 staklene čaše i sipajte u jednu toplu vodu (malo promuljajte vodu). I prve čaše prespite vodu u drugu, iz druge u treću i prospite vodu. Zatim u svaku čašu sipajte smesu koju ste dobili od soka. Trebalo bi da sve tri čaše budu pune. Prekrijte svaku čašu providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.

Malo nakrivite čašu, i uz pomoć tankog noža izvadite smesu. Prethodno skinite foliju. Isecite na četiri dela. Uvaljajte desert u kokos, a pistaće iseckajte sitno, pa ukrasite kolač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs