Blago kiseli kolač lagane teksture sa bogatim ukusom pomorandže će vam se definitivno dopasti. Svima uspeva, a potrebna su vam 3 osnovna sastojka i 2 za dekoraciju kolača.
Sastojci:
- 800 ml soka od pomorandže
- 70 g šećera
- 65 g kukuruznog skroba
- 50 g kokosovih pahuljica
- 5 pistaća (za dekoraciju)
Priprema:
U šerpu sipajte sok od pomerandže, šećer i skrob. Promešajte, pa kuvajte na srednjoj vatri uz konstantno mešanje dok ne provri. Kad provri kuvajte još 2 minuta i sklonite sa šporeta.
Uzmite 3 staklene čaše i sipajte u jednu toplu vodu (malo promuljajte vodu). I prve čaše prespite vodu u drugu, iz druge u treću i prospite vodu. Zatim u svaku čašu sipajte smesu koju ste dobili od soka. Trebalo bi da sve tri čaše budu pune. Prekrijte svaku čašu providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Malo nakrivite čašu, i uz pomoć tankog noža izvadite smesu. Prethodno skinite foliju. Isecite na četiri dela. Uvaljajte desert u kokos, a pistaće iseckajte sitno, pa ukrasite kolač.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem