Pripremite najukusniju lenju pitu po našem receptu. Toliko jednostavno da je i početnici mogu lako napraviti.
Sastojci:
- 1 čaša oštrog brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kg jabuka
- cimet
- 200 g maslaca
Priprema:
Mera za čašu u ovom receptu je ona od 3 dcl. Izmešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, griz, prašak za pecivo). Narendajte jabuke i začinite ih vanilin šećerom i cimetom. Na nauljeni pleh stavite red suvih sastojaka, pa red jabuka i tako ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Na vrh narendajte maslac koji će piti dati sočnost.
Pecite 30 minuta na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem