Obradujete voljenu osobu ovim slatkim mini zalogajima.
Od ove smese se dobije 12 korpica.
Korica:
- 150g mlevenog keksa
- 70g dekor čoko komadića
- 90g istopljenog putera
Fil:
- 200g krem sira
- 180g kisele pavlake
- 150g šećera
- 1 kašika arome vanile
- 1 jaje
- 1 puding sa ukusom crne čokolade
- 140g dekor čoko komadića
- 150ml slatke pavlake
Ganaš:
- 100g mlečne čokolade
- 100g crne čokolade
- 200ml slatke pavlake
Dekoracija:
- Dekor mix srca
Postupak:
1. Za koricu pomešasti sve sastojke. U kalupe za mafine staviti mafin korpice pa u njih po 1 kašiku smese za koricu koju treba rasporediti po dnu svake korpice. Zatim odložiti u frižider i pripremiti fil.
2. Za fil mikserom umutiti krem sir, kiselu pavlaku i šećer. Dodati jaje i aromu vanile i opet umutiti. Kroz sito dodati puding od crne čokolade, takođe umutiti mikserom.
3. U smesu dodati nemućenu slatku pavlaku i mutiti dok ne nastane glatka smesa. Na kraju dodati čoko komadiće, lepo sjediniti i rasporediti preko korice u korpicama do vrha.
4. Korpice peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta. Nakon pečenja isključiti rernu i ostaviti korpice još sat vremena da se ohlade u njoj.
5. Nakon toga pripremiti ganaš, za njega staviti sve sastojke u šerpicu, kuvati na srednjoj temperaturi uz konstantno mešanje i čim se sve lepo sjedini ganaš je gotov.
6. Ganašom sada popuniti udubljenje na korpicama koje je nastalo tokom pečenja, ukrasiti dekor srcima i staviti u frižider da se ohladi.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način