Osvežavajući voćni kolač koji možete da pripremate i kada su neka slavlja, ali i kao ukusan desert posle ručka.

Sastojci:

  • 300 g šlaga u prahu
  • 3 dcl mleka
  • 100 g prah šećera
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 150 g mlevenog plazma keksa (može i ptit ber)
  • 150 g celog plazma keksa (može i ptit ber)
  • oko 200 g malina
  • 1 kesica šlag krema

Priprema:

Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da stoji. Za to vreme umutite mikserom šlag sa mlekom i prah šećerom, pa dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom mutite još minut da se sve sjedini. U to dodajte želatin koji ste zagrejali tek toliko da postane tečan (ne sme da provri). Sve ponovo mutite oko minut, pa smesu podelite na dva dela.

U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i izmešajte, a u drugu polovinu dodajte maline i izmešajte. Ostavite da i jedna i druga smesa stoje neki minut.

Na tacnu za služenje poređajte ceo plazma keks, koji ste prethodno umočili u mleko ili sok, pa preko nanesite smesu sa plazmom, zatim i smesu sa malinama.

Odozgo tortu ukrasite šlagom umućenim po uputstvu na kesici, stavite je u frižider da se dobro stegne (najbolje preko noći), pa je poslužite. Prijatno!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Zorica Stajić