Osvežavajući voćni kolač koji možete da pripremate i kada su neka slavlja, ali i kao ukusan desert posle ručka.
Sastojci:
- 300 g šlaga u prahu
- 3 dcl mleka
- 100 g prah šećera
- 2 čaše kisele pavlake
- 1 kesica želatina
- 150 g mlevenog plazma keksa (može i ptit ber)
- 150 g celog plazma keksa (može i ptit ber)
- oko 200 g malina
- 1 kesica šlag krema
Priprema:
Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da stoji. Za to vreme umutite mikserom šlag sa mlekom i prah šećerom, pa dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom mutite još minut da se sve sjedini. U to dodajte želatin koji ste zagrejali tek toliko da postane tečan (ne sme da provri). Sve ponovo mutite oko minut, pa smesu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i izmešajte, a u drugu polovinu dodajte maline i izmešajte. Ostavite da i jedna i druga smesa stoje neki minut.
Na tacnu za služenje poređajte ceo plazma keks, koji ste prethodno umočili u mleko ili sok, pa preko nanesite smesu sa plazmom, zatim i smesu sa malinama.
Odozgo tortu ukrasite šlagom umućenim po uputstvu na kesici, stavite je u frižider da se dobro stegne (najbolje preko noći), pa je poslužite. Prijatno!
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom