1. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. U posebnoj posudi umutite šlag iz kesica po uputstvu proizvođača (s vodom ili mlekom).


Sastojci:

1/2 l slatke pavlake za šlag
400 g šećera u prahu
4 kesice šlaga
4 kesice želatina za kolače
300 g kristal šećera
sveže voće (jagode, maline...)

2. Razmutite želatin u 5 kašika vode pa mu postepeno dodajte još 10 kašika uz stalno mešanje. Pogledajte i  Kako se pripremaju jela sa želatinom

3. Kristal šećer i 15 kašika vode stavite u šerpu i pustite da provri, skinite s vatre, sjedinite s razmućenim želatinom, pa mutite mikserom 20 minuta. Spojte sa prethodno pripremljenim šlagom i još mutite mikserom da se sjedini.

4. U dublji pleh za tortu stavite aluminijumsku foliju po dnu i stranicama, sipajte pola smese, naređajte voće pa prelijte drugom polovinom smese. Ostavite u frižideru preko noći.

5. Sutradan prevrnite na poslužavnik, skinite foliju i ukrasite po želji.