Ovaj obrok oduševiće sve, sočan je, ukusan i vrlo hranljiv.
Potreban materijal:
- 4 pileća karabataka / oko 500-600g
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 20 g belog luka
- 100 ml pileće supe
- 80 ml belog vina
- 50 ml jogurta
- malo majčine dušice i soli (po ukusu)
- 1/4 kašičice mlevenog dimljenog bibera
- 1/4 kašičice dimljene paprike u prahu
- sveži peršun
Priprema:
U dubokom tiganju zagrejati ulje.
Dodati karabatake, pa ih propržiti sa obe strane da lepo porumene. Nekih 10-tak minuta. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
Na istoj masnoći propržiti seckani beli luk da takođe blago porumeni. Vratiti zatim karabatake u tiganj. Sipati supu, vino i jogurt.
Dodati majčinu dušicu i so po ukusu, kao i papriku i biber.
Poklopiti i ostaviti da krčka 10 minuta.
Potom staviti u zagrejanu rernu da se blago zapeče kožica, nekih 15 minuta.
Poslužiti uz prilog pečurke ili pirinač i posuti peršunom pre služenja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: moje-grne.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom