Ovaj obrok oduševiće sve, sočan je, ukusan i vrlo hranljiv.

Potreban materijal:

  • 4 pileća karabataka / oko 500-600g
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 20 g belog luka
  • 100 ml pileće supe
  • 80 ml belog vina
  • 50 ml jogurta
  • malo majčine dušice i soli (po ukusu)
  • 1/4 kašičice mlevenog dimljenog bibera
  • 1/4 kašičice dimljene paprike u prahu
  • sveži peršun

Priprema:

U dubokom tiganju zagrejati ulje.

Dodati karabatake, pa ih propržiti sa obe strane da lepo porumene. Nekih 10-tak minuta. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom mestu.

Na istoj masnoći propržiti seckani beli luk da takođe blago porumeni. Vratiti zatim karabatake u tiganj. Sipati supu, vino i jogurt.

Dodati majčinu dušicu i so po ukusu, kao i papriku i biber.

Poklopiti i ostaviti da krčka 10 minuta.

Potom staviti u zagrejanu rernu da se blago zapeče kožica, nekih 15 minuta.

Poslužiti uz prilog pečurke ili pirinač i posuti peršunom pre služenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: moje-grne.com