Ako vam dolaze gosti ili samo želite svoju porodicu da obradujete nekom ukusnom večerom, ova tri recepta idealan su način da ne potrošite mnogo vremena u kuhinji, a da svoje goste poslužite ukusnim obrokom. Potrebno vam je samo deset minuta za pripremu ovih savršenih obroka.
PILEĆA SALATA SA LIMUNOM I MASLINOVIM ULJEM
Sastojci:
spanać ili zelena salata (iseckani na veličine zalogaja)
1/3 crvenog luka
pola krastavca
1 šargarepa
8 badema
1 paradajz
2 filea pilećih grudi
Priprema:
Piletinu isecite i propržite na ulju. Za preliv pomešajte sok od 1 limuna, jednu kašiku maslinovog ulja, origano i so (po želji). Pomešajte sve sastojke i vaša večera je spremna!
ĆUFTE U SOSU OD JOGURTA
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
sredina hleba
malo mleka
2 jajeta
pola kašičice praška za pecivo
brašno
ulje
so
po želji mešavina začina
Za sos:
200 ml jogurta
veza peršuna
malo bosiljka
mala glavica crnog luka
kašičica maslinovog ulja
so
biber
Priprema:
U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju. Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.
ŠPAGETI SA ŠAMPINJONIMA
Sastojci:
500 gr špageta
400 gr šampinjona
1/2 crnog luka
1 dl ulja
1 kašika brašna
1 dl vode
1 dl kisele pavlake
so
biber
ruzmarin
Priprema:
Špagete skuvajte prema uputstvu. Luk usitnite u blenderu, pa stavite u drugu šerpu da se izdinsta sa uljem i vodom. Dodajte iseckane šampinjone, pa sve zajedno dinstajte 10 minuta. Razmute brašno u malo vode i dodajte u šerpu, prokuvajte još 5 minuta i na kraju dodajte pavlaku, so, biber i po želji pospite sa malo ruzmarina.
Izvor: zena.blic.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem