Brz i lagan recept za omiljene ćufte.

Sastojci:

Za ćufte

500 g mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

sredina hleba

malo mleka

2 jajeta

pola kašičice praška za pecivo

brašno

ulje

so, po želji mešavina začina

Za sos

200 ml jogurta

veza peršuna

malo bosiljka

mala glavica crnog luka

kašičica maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

1. U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju.

2. Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun.

3. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu