Brz i lagan recept za omiljene ćufte.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
sredina hleba
malo mleka
2 jajeta
pola kašičice praška za pecivo
brašno
ulje
so, po želji mešavina začina
200 ml jogurta
veza peršuna
malo bosiljka
mala glavica crnog luka
kašičica maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
1. U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju.
2. Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun.
3. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu