Jednostavno, brzo i ukusno jelo koje, osim što može biti glavna zvezda svakog doručka, takođe može poslužiti i kao prilog ručku.
Sastojci:
4 šoljica vode
1 kašičica soli
1 šoljica palente
3 kašike maslaca
pola šoljice sveže narendanog parmezana (opcionalno)
Priprema:
U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i onda pustite da voda proključa. Nakon toga lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudica. Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne. Nakon što je skuvana, sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija. Ako želiš, možeš dodati i parmezan. Sve dobro promešajte i uživajte!
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno