Napravite ukusnu užinu za posao na brzinu ili servirajte kao ručak ako nemate inspiraciju.
Sastojci:
4 velike tortilje od integralnog ili kukuruznog brašna
200 g ljubičastog kupusa
1 šargarepa
1 mala konzerva pasulja od 400 ml
1 zreli avokado
50 g izrendanog sira po želji
2 kašike sirćeta
1 kašika maslinovog ulja
1 luk (po želji)
1 mala čili papričica (po želji)
so i biber po želji
Priprema:
Izrendajte kupus i šargarepu. Začinite ih sirćetom, maslinovim uljem, solju i biberom. Sve dobro promešajte. Ako ste ljubitelj ljutog ukusa, u povrće dodajte i malo svežih čili papričica. U drugoj posudi gnječilicom za krompir spljeskajte kuvani pasulj i avokado. Toj smesi dodajte izrendani sir i luk po želji. Namažite smesu od pasulja i avokada preko cele tortilje, pa dodajte povrće. Ponovite postupak četiri puta. Zamotajte tortilje poput palačinki. Prerežite popola i poslužite, ili zamotajte u aluminijsku foliju i ponesite na posao.
Savet plus:
Na ovakav način možete pripremiti bezbroj jela. U tortilju možete staviti tunu iz konzerve, majonez i kukuruz šećerac s malo svežeg krastavca ili zelene salate. Možete upotrebiti i ostatke pečene piletine, humus i susama kao i bilo koju drugu vrstu kuvanog ili svežeg povrća. Poigrajte se omiljenim ukusima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus