Ljubitelji mesa će se posebno obradovati ovakovom ručku.

Sastojci:

  • 4 medaljona goveđeg filea
  • 8 šnita slanine
  • 1 kašika putera
  • 200 g maskarpone sira
  • mleveni zeleni biber
  • 1 čašica konjaka

Priprema:

Umotajte svaki medaljom u slaninu i fiksirajte koncem. U veći, zagrejani tiganj stavite preostale 4 šnite slanine da se malo proprže. Kad postanu hrskave, sklonite ih sa vatre i držite na toplom. U istom tiganju otopite puter i prodinstajte medaljone sa svih strana. Na kraju dodajte konjak i ostavite da se dinsta još malo. Poređajte medaljone u tanjir i dodajte preko njih hrskavu slaninu. U isti tiganj sipajte maskarpone i zeleni biber i ostavite da se otopi. Sipajte sos od sira pored mesa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs