Kremasti krompir iz rerne je odličan prilog uz pohovano meso i salatu.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 1 kašika suvog začina
- malo soli
- pola kašičice bibera
- kašika sušenog peršunovog lista
- bosiljak ili drugi začin po želji
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 gr bilo kojeg tvrdog sira
- 100 ml vode
Priprema:
Zagrejati ulje, pa mu dodati na kriške iseckan luk. Dinstati na laganoj vatri, pazeći da ne zagori. Malo ga posoliti kako bi ispustio vodu. Kada je voda isparila, dodati pola čaše vode i nastaviti dinstanje dok opet voda ne ispari. Kada je voda isparila i luk dobio žućkastu boju uključiti rernu na 200 stepeni.
Oguliti krompir i iseći na tanke kriške.
Pola luka staviti u podmazanu vatrostalnu činiju, poredjati sloj krompira, ukoso, jedan na polovinu drugoga. Preko staviti ostatak luka i drugi sloj krompira.
Pomešati neutralnu pavlaku, začine, rendani sir i vodu pa zaliti krompir. Prekriti folijom, pa peći tako sat vremena. Posle sat vremena skinuto foliju i peći još nekih 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus